NRK Meny
Normal

Bolleglade svaner skaper kaos i Moss

Bolleglade svaner har skapt trafikkaos i Moss sentrum de siste dagene. Både politiet og landbruksforvaltningen ber folk om ikke å mate dem.

Skogbrukssjefen slipper Svanen fri ved Sjøbadet.

Skogbrukssjef Bjørn Pettersen måtte frakte Svanen vekk fra Moss sentrum.

Foto: Harald Urstad / Landbruksforvaltningen i Moss, Rygge og Råde

– Folk mater dem med boller oppe på bensinstasjonen og da blir det totalt kaos. De forviller seg inn i fergetrafikken og alt som er, sier skogbrukssjef Bjørn Pettersen. Sammen med Harald Urstad i Landbruksforvaltningen i distriktet måtte han ut å fange en ny, bollespisende svane i sentrum i dag.

Moss Avis kunne i går melde at en svaneunge skapte trøbbel ved innfartsveien i Moss for å få seg en godbit på Esso-stasjonen.

– Jeg fikk tre av gårsdagens boller av de ansatte for å prøve å lokke svanen med meg over veien. Jeg stanset all trafikk på innfartsveien mens jeg holdt på. Ikke var det så enkelt heller, for fuglen var ganske hissig og freste etter meg om ikke maten kom fort nok. Jeg ble skikkelig redd, fortalte Synne Laingen til avisen i går.

Følger etter folk

Om det er den samme svanen som var på tur i dag er ikke godt å si. Det som er sikkert, ifølge Bjørn Pettersen, er at folk ikke må mate svanene i sentrum.

– Folk må bare mate dem der de holder til naturlig. Vi ser at svanene følger etter folk som mater dem med boller i sentrum.

Svanen slippes fri

Svanens byvandring er over og den settes fri ved sjøbadet.

Foto: Harald Urstad / Landbruksforvaltningen i Moss, Rygge og Råde

– Ikke den siste

Også politiet oppfordrer folk til ikke å mate svanene i Moss sentrum med boller og andre godsaker.

– En bollespisende svane er ikke noe vi vil ha i sentrum av byen, de bør være hjemme der de holder til naturlig, sier operasjonsleder Alf Solstad i Østfold politidistrikt.

Svanen som vandret rundt i sentrum i dag ble sluppet ut ved sjøbadet og kommer, forhåpentligvis, ikke til å søke ferske boller igjen med det første. Men:

– Det er ikke den første svanen vi fanger og det kommer sikkert ikke til å bli den siste, avslutter skogbrukssjef Bjørn Pettersen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.

  • Halden med sterk sluttspurt

    Halden har scoret flere mål, og med fire minutter igjen er de nå bare tre mål bak Haslum. Kan det gå? Med tap er sesongen over for Halden, mens vinneren er klar for semifinale i NM-sluttspillet.