NRK Meny
Normal

Boligmarkedet flater ut

Boligsalget går ned. Den store byggeboomen får skylda.

Byggebom i Østfold
Foto: Birger Kjølberg / NRK

Det mener meglere i østfold.

- Står tomme

Nye boliger spretter opp over store deler av østfold - i flere år har boligbyggingen vært enorm. Det merkes nå i boligmarkedet.

- Store nye prosjekter tar mye lengre tid enn hva de gjorde for bare et år siden. Det merker vi svært godt, sier megler Martin Witnes i Postbanken eiendom AS.

Det er særlig nye leilighetskomplekser og nye eneboliger meglerne sliter med å få solgt. De mener toppen kan være nådd.

Frode Eriksen , leder Østfold eiendomsforening

- Det er flere tomme leiligheter som står over lengre tid, sier leder Frode Eriksen i Østfold eiendomsmeglerforening.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

- Det er flere tomme leiligheter som står over lengre tid. De som er på jakt etter boliger har mer å velge mellom nå, og de har bedre alternativer å velge mellom, sier leder Frode Eriksen i Østfold eiendomsmeglerforening.

Tar tid for biligselgere

Også de som vil selge sine boliger merker at det nå tar lengre tid.

- Markedet er egentlig veldig tungt. Folk tør ikke kjøpe hvis det er høye husleier. De vil ha selveierleilighet. Og da er det vanskelig for oss som prøver å selge, sier Line Madeleine Wang-Erlandsen til NRK.

Nedgang

Salget av nye boliger i Østfold gikk ned med 12.5 prosent i tredje kvartal, siden samme periode i fjor. Meglerne merker tendensen: Folk nøler mer med å kjøpe nytt.

- Vi ser jo at det er noen som er mer forsiktige enn før. Vi ser også at flere av de som skal selge først kjøper nytt og deretter prøver å selge. Det merkes også i markedet, sier Frode Eriksen i eiendomsforeningen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Årsaken til skogbrannen ikke kjent

    Det er uklart hva som startet skogbrannen ved Røysåsen i Moss natt til i går. Brannen startet i et område hvor det pågikk anleggsarbeid og ansatte i Bane NOR var i går inne til avhør. Politiets krimteknikere har gjort undersøkelser på stedet men så langt er brannårsaken ukjent.

  • Sikret stål med knuter

    En vogntogsjåfør har blitt anmeldt for grov uaktsomhet, har fått kjøreforbud, og 73 000kr i overlastegebyr etter å ha brukt jekkestropper skjøtet med knuter til å sikre flere tonn med stålrør. Totalvekten var 62 tonn. Sjåføren ble stoppet i kontroll på Svinesund i går.

    Vogntog med stålrør
    Foto: Statens vegvesen