Normal

Boligmarkedet flater ut

Boligsalget går ned. Den store byggeboomen får skylda.

Byggebom i Østfold
Foto: Birger Kjølberg / NRK

Det mener meglere i østfold.

- Står tomme

Nye boliger spretter opp over store deler av østfold - i flere år har boligbyggingen vært enorm. Det merkes nå i boligmarkedet.

- Store nye prosjekter tar mye lengre tid enn hva de gjorde for bare et år siden. Det merker vi svært godt, sier megler Martin Witnes i Postbanken eiendom AS.

Det er særlig nye leilighetskomplekser og nye eneboliger meglerne sliter med å få solgt. De mener toppen kan være nådd.

Frode Eriksen , leder Østfold eiendomsforening

- Det er flere tomme leiligheter som står over lengre tid, sier leder Frode Eriksen i Østfold eiendomsmeglerforening.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

- Det er flere tomme leiligheter som står over lengre tid. De som er på jakt etter boliger har mer å velge mellom nå, og de har bedre alternativer å velge mellom, sier leder Frode Eriksen i Østfold eiendomsmeglerforening.

Tar tid for biligselgere

Også de som vil selge sine boliger merker at det nå tar lengre tid.

- Markedet er egentlig veldig tungt. Folk tør ikke kjøpe hvis det er høye husleier. De vil ha selveierleilighet. Og da er det vanskelig for oss som prøver å selge, sier Line Madeleine Wang-Erlandsen til NRK.

Nedgang

Salget av nye boliger i Østfold gikk ned med 12.5 prosent i tredje kvartal, siden samme periode i fjor. Meglerne merker tendensen: Folk nøler mer med å kjøpe nytt.

- Vi ser jo at det er noen som er mer forsiktige enn før. Vi ser også at flere av de som skal selge først kjøper nytt og deretter prøver å selge. Det merkes også i markedet, sier Frode Eriksen i eiendomsforeningen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • UP tok mange i Råde

  UP har holdt trafikkontroll på Fv 118 i Råde. Det resulterte i 23 forenklede forelegg for hastighet og ett gebyr for mobilbruk.

 • Svoveldioksid-utslipp etter uhell

  Borregaard har i natt hatt et større utslipp av svoveldioksid. Årsaken skal ha vært et uhell under ombygging av et fabrikkanlegg. Ifølge kommunikasjonssjefen ved Borregaard varte utslippet ca. en halvtime, fra ca. halv tre i natt.

  Utslippet kan ha vært merkbart for naboer i området, men det har ikke vært direkte farlig for folk, forteller hun. Svoveldioksid kan gi pustebesvær, og astmatikere er spesielt utsatt.

  Borregaard
  Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK