NRK Meny
Normal

– Skremmende hvor fort det går

Syv personer mistet hjemmet etter en boligbrann i Sarpsborg.

Video Brann i Sarpsborg 2

Syv personer mistet hjemmet sitt i en boligbrann i Sarpsborg, nyttårsaften. Ingen ble skadet i brannen, opplyser operasjonsleder Sigrun Mørkeseth i Østfold politidistrikt.

Tre av beboerne ble evakuert fra huset, og ble tatt hånd om av helsepersonell. Disse vil bli innlosjert på et hotell i helgen.

En familie på fire som også bodde på adressen befant seg på ferie da brannen brøt ut, men de er varslet av politiet.

Skremmende

En av naboene, og kamerat til en av beboerne, Håkon Johannessen, var skremt over å se hvor fort flammene tok tak i huset.

– Jeg hadde ikke regnet med at det skulle utvikle seg på denne måten. Jeg hadde regnet med at leiligheten til kameraten min skulle være intakt, men det ser ikke sånn ut nå, sier han til NRK.no

Politiet fikk melding om brannen i boligen som ligger i Grimkellsgate 7 i Sarpsborg, klokken 06.28.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Boligbrann Sarpsborg

Syv personer mistet hjemmet sitt etter denne boligbrannen i Sarpsborg.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Sjekk røykvarsleren

Brann, ambulanse og politi var alle på stedet, og brannvesenet jobbet lenge med å få kontroll på flammene.

– Jeg har fått informasjon fra brannvesenet om at de har brannen under kontroll. Det er mindre røykutvikling, men mer åpne flammer. På dette tidspunktet har de ikke noe annet valg enn å la huset brenne kontrollert ned, sa NRKs reporter på stedet, Martin Tangen Schmidt i 09.00 tiden.

LES OGSÅ:

Nabo Johannessen råder nå alle til å sørge for at de har røykvarslerne i orden.

– Det er skremmende at det tar så fart som det her, dette er skikkelig overraskende og en tankevekker for folk. Når man opplever det så nært som nabo, og når kameraten din bor der, så ser man at det er viktig å ha røykvarslere i orden og intakt, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Brann i Sarpsborg

Mange Østfold-branner

Desember er den desidert verste brannmåneden. Sjansen for at huset ditt begynner å brenne er femti prosent større i disse dager, ifølge Norsk Brannvernforening.

Det har flere østfoldinger smertelig fått oppleve i det siste. I tillegg til boligbrannen i Sarpsborg nyttårsaften, mistet en kvinne hjemmet sitt i Rakkestad på julaften.

To ungjenter skal også ha vært uforsiktige med et stearinlys, som sørget for at en trelåve i Trøgstad brant ned til grunnen.

Det har også vært brann i flere biler, garasjer og piper i Østfold denne måneden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kvinne savnet i Moss

    Politiet melder at en 78 år gammel kvinne er savnet fra sykehuset i Moss. Kvinnen er cirka 170 centimeter høy, har kort grått hår, briller, mørke bukser og brun boblejakke. Ifølge politiet har hun også dårlig helse.

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK