Boligbrann i Sarpsborg

Brann i et bolighus i Åslyveien på Lande i Sarpsborg førte til kraftig røykutvikling. En eldre mann bor i huset og han ble kjørt til legevakt med lettere røykskader.

Brann Åslyveien Sarpsborg

Det var kraftig røykutvikling fra bolighuset i Åslyveien.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Brann Åslyveien Sarpsborg-brannmann

Brannvesenet melder at det var røyk uten åpne flammer da de kom til stedet.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Meldingen om brann i huset kom noen minutter over klokken ni.

– Det brenner i en yttervegg på huset. Brannvesenet har kontroll på brannen, sa operasjonsleder Tom Sandberg ved Østfold politidistrikt ved titiden i kveld.

Da brannvesenet i Sarpsborg kom fram til huset var det kraftig røykutvikling, men da var det ingen åpne flammer å se. Brannvesenet sendte røykdykkere inn i huset.

– Det bor en eldre mann i huset. Han kom seg ut og ble kjørt til legevakten. Han skal ha fått lettere røykskader, opplyser Sandberg.

På grunn av den kraftige røykutviklingen har beboere i nabolaget fått beskjed om å holde seg innendørs og holde vinduer lukket.

Laster Twitter-innhold

Det skal være funnet en propanflaske utenfor det aktuelle huset, og den er brakt i sikkerhet.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.