NRK Meny
Normal

Mann kritisk skadet etter boligbrann

– Vitner gjorde en heroisk innsats på stedet.

Brann på Sellebakk

Tre personer befant seg i boligen da det begynte å brenne, en ble hardt skadd. Vitner på stedet gjorde ifølge brannmannskapene en heroisk innsats for å slukke brannen.

Foto: Johnny Larsen

Politiet fikk melding om en boligbrann på Sellebakk ni minutter over midnatt natt til mandag. De rykket ut sammen med brannvesen og ambulanse.

To ambulanser på brannstedet

Alle nødetatene rykket ut til brannen i natt.

Foto: Johnny Larsen

– Det bodde to i første etasje, og en i annen etasje. De som bor i første i etasje kom seg ut selv, mens han som var i andre etasje ble hentet ut av brannvesenet, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Tom Sandberg.

Mannen er kritisk skadet, opplyser politiet til NRK.no rundt klokka 12:30 mandag.

Bevisstløs

Da nødetatene kom til stedet var mannen bevisstløs.

– Ambulansepersonellet gjennomførte førstehjelp og fikk liv i han. Så ble han fraktet til sykehus i Fredrikstad med luftambulanse, hvor han nå er, sier Sandberg.

Mannen fikk livreddende førstehjelp i en halv time før han ble fraktet til sykehuset. De andre beboerne i huset skal det ha gått bra med.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ambulanseheikopter på brann

Den skadde ble fløyet med luftambulanse til sykehuset.

Foto: Johnny Larsen

Vitner hjalp til

Brannmannskapene forteller at to vitner på stedet gjorde en heroisk innsats.

– Det var et par andre vitner som kom til stedet som hjalp til med slukkingen og gjorde en veldig bra innsats, sier operasjonslederen.

Brannen er nå slukket, og politiet vil i løpet av morgendagen se om det er mulig å gjennomføre tekniske undersøkelser på stedet.

– Det er for tidlig å si noe om brannårsaken, sier Sandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK