Brann i nybygg i Rygge

En bolig under oppføring på Feste i Rygge begynte å brenne mandag ettermiddag. Brannvesenet har nå kontroll på stedet og arbeider med etterslukking.

Store mannskaper fra brannvesenet rykket ut for å slukke en husbrann på Feste i Rygge kommune

FULL FYR: Brannvesenet rykket ut med mannskaper fra tre brannstasjoner for å slukke brannen. FOTO: Erik Aas.

Litt før klokken 17 mandag ettermiddag fikk nødetatene melding om brannen. Da politiet ankom stedet var det kraftig røykutvikling og mye vind på stedet.

– Brannvesenet er fremme i Rygge og har iverksatt slukking. Det er full fyr i bygget, meldte Alarmsentralen Brann Øst på Twitter.

Brann Feste/Moss
Foto: Erik Aas

Rundt klokken 18 kunne politiet melde at brannvesenet har kontroll på stedet, og at det arbeides med etterslukking.

– Det var ett nabohus som ble evakuert, og beboerne der vil nå kunne returnere til boligen sin, forteller operasjonsleder Lars Stenerød i Østfold politidistrikt.

Mannskaper fra tre brannstasjoner

NRK får opplyst at ressurser fra flere brannstasjoner rykket ut for å bistå i slukkingsarbeidet. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

– Dette er en bolig som er under oppføring, og vi vet at det foregikk noe arbeid på huset. Men den konkrete årsaken vet vi ikke enda, sier Stenerød.

Politiet skal avhøre personene som jobbet på huset i løpet av kvelden for å finne ut av hvordan brannen oppsto.

Mens brannen sto på som verst fortalte naboer til NRK at de hadde vondt for å puste på grunn av all røyken. Politiet oppfordret beboere som merket røyklukt til å holde vinduer lukket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 68 kjøreforbud under storkontroll

    Statens Vegvesen har i kveld storkontroll av tungtransport ved grenseovergangene på Svinesund og i Ørje. 68 sjåfører har så langt idag fått kjøreforbud, og kontrollen skal foregå i flere dager.

  • Programleder: Bengt-Eigil Ruud