NRK Meny
Normal

Bløffet om alvorlig ulykke

Meldte at flere biler var involvert i en ulykke, at fem personer var skadd og at en person satt fastklemt i et bilvrak. Alt var bløff. 

Svinesund
Foto: Rainer Prang / NRK

Redningsmannskap på norsk og svensk side ble fredag utsatt for en alvorlig bløff om en storulykke på en av Svinesundsbruene.

Meldingen om ulykken kom inn til ambulansesentralen i Norge like før klokken 12.00.

Fant ingen ulykke

Alt tilgjengelig mannskap fra politi, brannvesen og ambulanser, både på svensk og norsk side ble kalt ut for å bistå i den angivelige trafikkulykken.

Men meldingen om ulykken viste seg etter en halvtimes tid å være falsk.

- Utrykningskjøretøyene fant rett og slett ingen ulykke, forteller operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Tommy Antonsen.

Ukjent mobiltelefon

Det var den svenske redningssentralen i Göteborg som mottok den opprinnelige meldingen per mobiltelefon fra et "vitne".

Da nummeret til denne telefonen ble sjekket, viste det seg at ingen personer var registrert på nummeret.

- Hvis de som står bak den falske meldingen blir tatt for dette, risikerer de helt klart en streng straff, fastslår politiets operasjonsleder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

  • Møte med flyselskap

    Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.