NRK Meny
Normal

Blir det noe muldyr på dem snart?

Eselet Pondus venter i spenning på at shetlandsponnyen Gurimalla skal bli klar for en liten hyrdestund. Går alt etter planen blir radarparet fra Skiptvet foreldre til et muldyr i mai.

Eselet Pondus og shetlandsponnyen Gurimalla

Ev av eselet Pondus' iherdige forsøk

Foto: Laila Johansen

- Jeg har alltid ønsket meg et muldyr, og nå håper jeg at Pondus skal klare å lage et, sier eseleier Marianne Lintho fra Skiptvet.

I flere dager har to år gamle Pondus og 11 år gamle Gurimalla, en søt, men sint shetlandsponny, fått gå sammen i havnehagen ved Tonshytta i Skiptvet.

- Pondus har prøvd seg flere ganger, men Gurimalla er ikke helt klar ennå, sier Lintho.

Ønsker seg muldyr

Eseleieren fikk sansen for esel og muldyr etter flere opphold i Hellas og Nord-Afrika.

Venninnen og hesteeier Linda Johansen ønsker seg også et muldyr. Nå er håpet at shetlandsponnyen hennes og eselet Pondus skal få det til, slik at det blir muldyr på gården i mai.

- Det finnes flere esler i Østfold, men muldyr har jeg aldri sett her, sier Lintho.

Leier bort esel

Marianne Lintho leier gjerne bort eselet Pondus til andre som ønsker seg muldyr.

- Pondus er kjempesnill og Gurimalla er rar med fine farger, så dette kan det bli et skikkelig fint muldyr av, sier damene.

Da NRK Østfold var på besøk hadde ikke Pondus fått sjans ennå, men som bildene tydelig forteller: Pondus har ikke tenkt å gi opp.

Eselet Pondus og shetlandsponnyen Gurimalla

Shetlandsponnyen Guri Malla gjør seg kostbar, mens eselet Pondus forbereder sjekkereplikker.

Foto: Laila Johansen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rekvirerer helikopter til skogbrann

    Det brenner i et skogområde på 2- 300 kvadratmeter i Båstad i Trøgstad. Terrenget er ulendt og lite framkommelig, så Øst 110-sentral har rekvirert helikopter for å hjelpe til i slukkingsarbeidet.

  • Trafikkuhell i Råde

    En bil kjørte av vegen på Rådesletta i natt. Bilen lå på siden da nødetatene kom frem. Føreren, en mann i 40 årene kom uskadet fra uhellet, men politiets kontroll viste at han ikke hadde førerkort så han blir anmeldt.