NRK Meny
Normal

Blindtarm sprakk i operasjonskø

Blindtarmen sprakk etter at pasient ikke ble prioritert for operasjon ved sykehuset Østfold. Pasienten får medhold av Helsetilsynet.

Pasienten ble sendt til legevakten med sterk mistanke om blindtarmbetennelse.

Etter å ha blitt vurdert i flere instanser sprakk blindtarmen før pasienten rakk å bli operert.

– At det ble gjort feil i prioriteringene når det gjelder operasjoner kan få fatale konsekvenser, sier saksbehehandler hos helsetilsynet i Østfold Knut Fredrik Thorne til NRK.no.

Frustrert pasient

Pasieneten måtte vente på operasjon i to døgn på tross av at det var mistanke om betent blindtarm. Dette medførte at pasientens blindtarm sprakk.

Pasienten sier i klagen at han er glad han slapp levende ut fra sykehuset Østfold. Nå får sykehuset kritikk for flere brudd på helselovgivningen.

– Det foreligger brudd på spesialisthelsetjenesteloven og helsepersonelloven. Det blir ikke mer reaksjon enn at vår avgjørelse blir tatt til etterretning og fulgt opp av Sykehusets ledelse og involvert personell, sier Thorne til nrk.no.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet lappen på stedet

    Tre personer ble fratatt førerkortet da politiet holdt fartskontroll på Vetatoppen i Fredrikstad i natt. I tillegg ble det skrevet ut ti forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 153 km/t i 80-sonen.

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB