NRK Meny
Normal

Ble presset inn i tunnelveggen

En kvinne i 30-årene er kjørt til sykehus etter at en tysk trailer presset bilen hun kjørte inn i tunnelveggen i Follo-tunnelen.

Tunnel

Illustrasjonsfoto.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Kvinnen fikk kutt- og slagskader i hodet, men skadene er ikke veldig alvorlige, opplyser operasjonsleder Børge Løge i Follo-politiet.

Personbilen ble først presset inn i høyre tunnelvegg.

Så ble den kastet inn i veggen på motsatt side.

Derpå ble det flere rundkast før bilen endelig landet på hjulene.

Ulykken skjedde midt i tunnelen i nordgående retning.

Ifølge operasjonsleder Løge ble ulykken forårsaket av at traileren plutselig skiftet kjørevelt og dermed presset kvinnens Toyota Corolla inn i tunnelveggen.

- Ble liggende i blindsonen

- Lastebilen lå i venstre og personbilen i høyre kjørefelt, og det ser ut til at personbilen har ligget helt på høyde med lastebilen – og dermed klin i blindsonen til trailersjåføren. Han har forklart at han ikke så Toyotaen i det hele tatt og derfor skiftet kjørefelt da det kom trafikk bakfra, sier Løge.

Dermed oppsto en ganske dramatisk ulykke som påførte den kvinnelige bilføreren kraftige, men ikke veldig alvorlige, hodeskader.

- Bilen hennes ble kastet rundt med stor kraft, og hun slo blant annet hodet mot sideruten, opplyser Løge.

- Anmelder trailersjåføren

Hun ble kjørt i ambulanse til Aker sykehus etter ulykken.

- Trailersjåføren må vi anmelde for uaktsomthet, for det er det saken dreier seg om til syvende og sist. Han burde ikke ha skiftet kjørefelt før han hadde forsikret seg om at det ikke var noen der. Mest sannsynlig får han et forelegg som reaksjon, sier operasjonslederen.

Bilene holdt en fart på cirka 80 km/t da ulykken skjedde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.