NRK Meny
Normal

Ble presset inn i tunnelveggen

En kvinne i 30-årene er kjørt til sykehus etter at en tysk trailer presset bilen hun kjørte inn i tunnelveggen i Follo-tunnelen.

Tunnel

Illustrasjonsfoto.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Kvinnen fikk kutt- og slagskader i hodet, men skadene er ikke veldig alvorlige, opplyser operasjonsleder Børge Løge i Follo-politiet.

Personbilen ble først presset inn i høyre tunnelvegg.

Så ble den kastet inn i veggen på motsatt side.

Derpå ble det flere rundkast før bilen endelig landet på hjulene.

Ulykken skjedde midt i tunnelen i nordgående retning.

Ifølge operasjonsleder Løge ble ulykken forårsaket av at traileren plutselig skiftet kjørevelt og dermed presset kvinnens Toyota Corolla inn i tunnelveggen.

- Ble liggende i blindsonen

- Lastebilen lå i venstre og personbilen i høyre kjørefelt, og det ser ut til at personbilen har ligget helt på høyde med lastebilen – og dermed klin i blindsonen til trailersjåføren. Han har forklart at han ikke så Toyotaen i det hele tatt og derfor skiftet kjørefelt da det kom trafikk bakfra, sier Løge.

Dermed oppsto en ganske dramatisk ulykke som påførte den kvinnelige bilføreren kraftige, men ikke veldig alvorlige, hodeskader.

- Bilen hennes ble kastet rundt med stor kraft, og hun slo blant annet hodet mot sideruten, opplyser Løge.

- Anmelder trailersjåføren

Hun ble kjørt i ambulanse til Aker sykehus etter ulykken.

- Trailersjåføren må vi anmelde for uaktsomthet, for det er det saken dreier seg om til syvende og sist. Han burde ikke ha skiftet kjørefelt før han hadde forsikret seg om at det ikke var noen der. Mest sannsynlig får han et forelegg som reaksjon, sier operasjonslederen.

Bilene holdt en fart på cirka 80 km/t da ulykken skjedde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Dømt for voldtekt av datteren

    En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.