NRK Meny
Normal

Ble nektet ride-through på McDonalds

Hannes Bohlin (16) og Ida Karlsson (19) fikk beskjed om å ri sin vei da de dukket opp i McDonalds drive-through på Torp.

Ble nektet i drive in på mcdonalds

Hit men ikke lenger. Da de to svenske tenåringene forsøkte å kjøpe seg hamburger til hest fikk de beskjed om å ri sin vei.

Foto: Privat

De to svenske tenåringene ble sultne under en ridetur i midten av juni, og valgte derfor å ta med hestene Lady og Majka innom McDonalds på Torp i Uddevalla.

De hadde nemlig hørt rykter om at hamburgerkjedens restaurant i Stenungsund tillot «ride-through», og ville teste om deres lokale McDonalds tillot det samme.

Det gjorde de ikke.

– Vi gjorde det mest som en morsom greie. Men de tok det veldig alvorlig, selv om det ikke var noe vondt ment fra vår side, sier Hannes Bohlin til den svenske avisen Bohusläningen.

Max-sjef: – Utrolig morsomt

Hannes Bohlin

Hannes Bohlin la ut en status om episoden på Facebook-siden sin, og fikk beklagelse fra McDonalds.

Foto: Privat

Han la ut et bilde og et innlegg på sin Facebook-side, der han fortalte om hendelsen. Et innlegg som til slutt nådde personen som nektet dem å handle hamburgere.

I en privat melding til Bohlin ba vedkommende om unnskyldning, og forklarte at det var arbeidslederen hennes som hadde gitt beskjed om at hun ikke fikk lov å servere de ridende tenåringene.

– Vi fikk ikke lov å kjøpe hos McDonalds, men hos Max og Burger King var det ikke noe problem, forteller 16-åringen til NRK.no.

For etter at avisa Bohusläningen plukket opp historien, bestemte de seg for å teste om andre hamburgerkjeder tillot burger-kunder til hest.

– Det var helt fantastisk morsomt. Det er første gang jeg har opplevd noe sånt, men det er klart at de skulle få mat hos oss. Og de må gjerne komme tilbake! ler Mimmi Aronsson når NRK ringer. Hun er assisterende restaurantsjef hos Max i Uddevalla, og foreviget seansen med mobilkameraet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hest i drive-in

Hos Max var det ikke noe problem å bli servert til hest. Assisterende restaurantsjef Mimmi Aronsson foreviget episoden med mobilen.

Foto: Mimmi Aronsson

Sjefen tar grep

Hest i drive-in

Også hos Burger King fikk de to tenåringene hver sin hamburger uten problem.

Foto: Privat

Også hos Burger King gikk det helt fint å maten servert til hesteryggen. Hannes Bohlin og Ida Karlsson har liten forståelse for at det ikke var like enkelt hos McDonalds.

– Det er ikke så ofte det kommer hester hit, og dette stedet er i tillegg en gammel landsbygd, der det har vært hester i flere hundre år. Da de bygde Ikea forsvant rideveiene våre, og jeg synes ikke at McDonalds skal ta dette så alvorlig, sier Karlsson til bohuslaningen.se.

Men restaurantsjefen på Torp har tatt episoden alvorlig, og lover nå at også kunder til hest skal få servering i deres drive-through.

Kommunikasjonsdirektør i McDonald's, Margaret Brusletto

Kommunikasjonsdirektør i McDonalds Norge, Margaret Brusletto, sier at de ikke vil nekte servering til kunder som kommer på hest.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– I mine år her har dette skjedd noen gang, og da har jeg syntes at det har vært veldig morsomt. Hvorfor personalet denne ettermiddagen ikke serverte disse kan jeg faktisk ikke svare på. Men dersom det kommer hester, så synes jeg at vi skal servere dem.

Hester velkomne i Norge

Kommunikasjonsdirektør i McDonalds Norge, Margaret Brusletto, sier at de har hatt besøk av hester i drive-trough.

– Det er absolutt ikke noe problem. Det er jo bare gøy når det skjer, sier hun.

Hun stiller seg positiv til en eventuell ride-through her i landet.

– Hester er velkomne hos oss. Jeg tviler nok på at det kommer til å skje i Oslo, men det har jo skjedd andre steder før, sier Brusletto.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Falt 7-8 meter fra festningen

    Laster Twitter-innhold
  • Fallulykke på Fredriksten festning

    To personer skal være involvert i en fallulykke på festningen i Halden. Nødetatene har rykket ut. Skadeomfanget er ikke kjent.