NRK Meny
Normal

– Det er nærmest komisk at noen stjeler en prestekjole

Da prest Leif Levinsen kom hjem fra Oslo i går kveld oppdaget han at noen hadde brutt seg inn i bilen hans.

Da prest Leif Levinsen kom hjem fra Olso i går kveld oppdaget han at noen hadde brutt seg inn i bilen hans.

Stjålet prestekjole

Presten var søndag på teater i Oslo med kona og så oppsetningen My Fair Lady. Den ene bilen ble satt igjen ved Tunevannet i Sarpsborg.

Da de to kom tilbake fra forestillingen ved ni-tiden søndag kveld og skulle hente bilen oppdaget de at det hadde vært innbrudd.

– Vinduet var knust på høyresiden av bilen og innholdet i bilen var fjernet, blant annet en koffert med prestekjole og diverse presteutstyr. I tillegg var en koffert med noe verktøy. Det er litt pyton for meg å miste prestekjolen, for jeg har jo bruk for den, sier Levinsen.

Har begravelse på fredag

Stjal prestekjole

Det var synlige tegn til innbrudd i bilen til Leif Levinsen.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

Prestekjolen som ble stjålet var den eneste kjolen Levinsen hadde. Hvis han ikke får den tilbake blir han nødt til å låne av en annen prest – eller kjøpe seg en ny kjole. Og det kan bli dyrt.

– En slik kjole er jo ikke noe man kjøper til hverdags, men den koster nok i hvert fall en 7–8000 kroner. Det tar også litt tid å få en ny.

Når trenger du den neste gang?

– Jeg har en begravelse på fredag, så jeg trenger den da. Også er det på søndagen igjen. Det er hver uke og ofte flere ganger i uka, sier Levinsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stjal prestekjole

Glasset etter gårsdagens innbrudd i bilen til Levinsen ligger fremdeles i passasjersetet.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

– Det kan jo være en ærlig fyr

Han håper nå at det er en angrende tyv som oppdager hva som har blitt stjålet – og leverer det tilbake.

– Det er jo nærmest komisk. Andre kan jo bare bruke den til karneval, lek og moro. Det er ingen som kan gjøre seg nytte av en prestekjole, så det skjønner jeg ikke.

– En fyr som tar en koffert og finner ut at han ikke har noe bruk for utstyret, kan jo være en ærlig fyr også midt oppi uærligheten sin, og levere den tilbake. Eller så er det en drittsekk for å si det rett ut, som bare kaster det og da kan jeg glemme alt.

Levinsen skrev søndag kveld en anmeldelse som han skal levere til politiet i dag. Han håper nå at folk har øynene åpne og sier ifra til politiet dersom de har tips i saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.