Sentrale Ap-politikere blåste i cannabisrykter

Flere sentrale arbeiderpartipolitikere i Østfold har for lenge siden hørt rykter om at stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg fra Sarpsborg brukte cannabis.

Blåste i canabisrykter

Paul Erik Krogsvold (til venstre) snakket ikke med Thor Erik Forsberg om cannabisryktene. Det gjorde heller ikke Svein Olav Agnalt (til høyre).

Foto: NRK

Forsberg

Thor Erik Forsberg vedtok tidligere denne måneden et forelegg på 2.000 kroner for bruk av cannabis.

Foto: Christian Nygård-Monsen / NRK

Tidligere denne måneden ble Forsberg vraket av nominasjonskomiteen i fylket på grunn av cannabisbruk.

Allerede i mars da Forsberg ble gjenvalgt som nestleder i Østfold Arbeiderparti hadde ryktene nådd lederen av nominasjonskomiteen.

LES OGSÅ:

Konfronterte ikke Forsberg

– Jeg hadde hørt noen rykter om det i forbindelse med arbeidet og sjekket det ut med sentrale folk i Østfold Arbeiderparti, men jeg fikk ikke noen bekreftelse på at ryktene var riktige, sier Paul Erik Krogsvold som var leder av nominasjonskomiteen.

– Konfronterte du Forsberg med det?

– Nei, jeg snakket ikke med Forsberg om det.

– Hvorfor ikke?

– Da jeg fikk avkreftet ryktene, så så jeg ingen grunn til det. Det var ikke noe tema i arbeidet i valgkomiteen.

LES OGSÅ:

Irriterte over at Forsberg ikke ble spurt

Svein Olav Agnalt, også tidligere leder av nominasjonskomiteen i Østfold Arbeiderparti, bekrefter at han har snakket med Paul Erik Krogsvold om saken. Allerede for to år siden kjente han til ryktene om Thor Erik Forsberg.

Heller ikke han snakket med Forsberg selv.

NRK vet at det er betydelig irritasjon i partiet, over at ryktene har fått gå i flere år uten at Forsberg selv har blitt konfrontert, og uten at det fikk konsekvenser.

Agnalt vet ikke hva han skulle gjort annerledes.

– Når du sitter med fasiten er det bestandig slik at man kan stille spørsmål om en har vurdert riktig, gjort riktig og tatt signaler rundt slike ting. Jeg har gått noen runder med meg selv og ser ikke at jeg som leder av nominasjonskomiteen og valgkomiteen over tid kunne håndtert det annerledes. Men når en ser hva det er og kjenner fasiten, så er spørsmålet berettiget, sier han.

Thor Erik Forsberg selv har ikke ønsket å kommentere saken.

Politikeren vedtok tidligere denne måneden et forelegg på 2.000 kroner for bruk av cannabis.