NRK Meny
Normal

Blankt frifunnet for bandy-vold

– Han er utrolig lettet.

Sebastian Rundqvist

Svenske Sebastian Rundqvist (bildet) fikk ødelagt fem tenner under semifinalen i NM mellom Sarpsborg BK og Ullevål.

Foto: Sigurd Klippenberg

Bandyspilleren som denne uken stod tiltalt for vold mot en motspiller har blitt blankt frifunnet i Sarpsborg tingrett, skriver sa.no.

Det var under semifinalen i NM mellom Sarpsborg BK og Ullevål i mars 2013 at svenske Sebastian Rundqvist skal ha blitt slått i ansiktet med en bandykølle.

Svensken fikk ødelagt fem tenner. Han hevdet i ettertid at han ble slått i ansiktet med kølla mens han lå nede og spillet var blåst av.

– Lettet og glad

En enstemmig rett slo imidlertid fast at det ikke var noe grunnlag for å dømme spilleren som stod tiltalt for bandy-volden.

Sarpsborg tingrett

Saken startet tirsdag i Sarpsborg tingrett.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen

Han ble også frifunnet for erstatningskravet på 30 000 kroner. Tiltaltes forsvarer, Robert Antonsen, sier til NRK.no at hans klient er lettet over å ha blitt frifunnet.

– Han er kjempeglad og lettet over at han ble frifunnet, men har opplevd det som en stor belastning å være gjennom saken, sier han.

– Det har vært en viss medieeksponering i saken og det har versert mye rykter i bandy-miljøet. Han har følt seg uthengt og har hele tiden bedyret sin uskyld, forteller Antonsen.

Tannlegeregninger på 30.000

Sebastian Rundqvist så ikke selv hvem som slo, han har fått høre dette i etterkant.

Men han vet det var en bandykølle som traff han, ettersom han fant rester fra en slik kølle i munnen.

Han forteller at han sitter igjen med tannlegeregninger på 30.000 kroner etter episoden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter storinnrykk til Moss- FFK

    Det er solgt nærmere firetusen billetter til ettermiddagens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad. De to østfoldrivalene møtes til seriekamp i 2. divisjon på Melløs klokken 16 i dag.

    Melløs Stadion
    Foto: Espen Torgersen
  • Mistenkt for fyllekjøring

    En mann i 20 årene ble stanset av UP på Rolvsøy i Fredrikstad lørdag formiddag. Han er mistenkt for å ha vært alkoholpåvirket da han kjørte bil.