NRK Meny
Normal

Blankt frifunnet for bandy-vold

– Han er utrolig lettet.

Sebastian Rundqvist

Svenske Sebastian Rundqvist (bildet) fikk ødelagt fem tenner under semifinalen i NM mellom Sarpsborg BK og Ullevål.

Foto: Sigurd Klippenberg

Bandyspilleren som denne uken stod tiltalt for vold mot en motspiller har blitt blankt frifunnet i Sarpsborg tingrett, skriver sa.no.

Det var under semifinalen i NM mellom Sarpsborg BK og Ullevål i mars 2013 at svenske Sebastian Rundqvist skal ha blitt slått i ansiktet med en bandykølle.

Svensken fikk ødelagt fem tenner. Han hevdet i ettertid at han ble slått i ansiktet med kølla mens han lå nede og spillet var blåst av.

– Lettet og glad

En enstemmig rett slo imidlertid fast at det ikke var noe grunnlag for å dømme spilleren som stod tiltalt for bandy-volden.

Sarpsborg tingrett

Saken startet tirsdag i Sarpsborg tingrett.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen

Han ble også frifunnet for erstatningskravet på 30 000 kroner. Tiltaltes forsvarer, Robert Antonsen, sier til NRK.no at hans klient er lettet over å ha blitt frifunnet.

– Han er kjempeglad og lettet over at han ble frifunnet, men har opplevd det som en stor belastning å være gjennom saken, sier han.

– Det har vært en viss medieeksponering i saken og det har versert mye rykter i bandy-miljøet. Han har følt seg uthengt og har hele tiden bedyret sin uskyld, forteller Antonsen.

Tannlegeregninger på 30.000

Sebastian Rundqvist så ikke selv hvem som slo, han har fått høre dette i etterkant.

Men han vet det var en bandykølle som traff han, ettersom han fant rester fra en slik kølle i munnen.

Han forteller at han sitter igjen med tannlegeregninger på 30.000 kroner etter episoden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.