NRK Meny
Normal

Vil ikke blande seg i bråket på eiendomsskatte-takstene på Hvaler

Politikerne på Hvaler vil ikke blande seg inn bråket rundt eiendomsskatt-takstene

Ferieparadiset Hvaler

Hus og hytter skattelegges og det er stor uenighet om flere av takstene.

Foto: Bjørn Ruud

Politikerne på Hvaler vil ikke blande seg inn bråket rundt eiendomsskatt-takstene. Over seks hundre hytteeiere klager på store sprik og feil i takstene, men politikerne vil ikke gjøre noe før klagene er behandlet.

– La prosessen gå sin gang


Vi er på kommunestyre-møte i Hvaler kommune, en kommune som får tretti millioner kroner ekstra å rutte med på grunn av eiendomsskatt.

Eivind Norman Borge

Eivind Norman Borge vil ikke blande seg ennå. Her fra torsdagens kommunestyre.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Men takstene er ikke like kjærkomne som påfyllet i kommunekassa. Hyttefolk og innbyggere klager på for høye takster, mens fagfolk i meglerbransjen mener flere er for lave. Men politikerne vil ikke gjøre noe nå, sier ordfører på Hvaler, Eivind Norman Borge i Fremskrittspartiet.

– Det er mest riktig å la den ordinære prosessen går sin gang i forhold til saksgangen, forklarer Borge.

Kim-Erik Ballovarre

Kim-Erik Ballovarre vil ikke blande seg inn i klagene mot eiendomsskatt-taksten ennå.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Ved klagefristens utløp var det registert 650 klager av de 6500 taksterte eiendommene.

Nå skal klagene behandles.

Borge får støtte fra varaordfører, Kim-Erik Ballovarre i Høyre som også mener det er mest riktig å vente.

– Vi må nesten gjøre det. Det er vanskelig å få gjort noe nå, forteller han og legger til at det blir spennende å se utviklingen videre.

Må være rettferdig

Arbeiderpartiet vil også avvente, bekrefter Rolf Strand, som er nestleder i den sakkyndige nemda for eiendomsskatt. Men blir det mye å sette fingeren på, vil politikerne ta grep.

Rolf Strand

Rolf Strand fra Arbeiderpartiet vil avvente klagegangen.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Da vil nok de eiendommene ses på spesielt. For det er jo slik at rettferdigheten rundt hvordan folk oppfatter en takst, må man også legge vekt på.

På mandagens kommunestyre ble det lagt vekt på at uansett hva som skjer, er det tverrpolitisk enighet om ikke å heve eiendomskatte-taksten til mer enn dagens to promille.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. I tillegg ble en mann i Moss satt i drukkenskapsarresten etter å ha utført skadeverk på en eiendom. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.

  • Omkom i brann i Fredrikstad

    En person er bekreftet omkommet etter en brann i en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. Sju personer er sendt til legevakt for sjekk. Politiet fikk melding om brannen like etter klokken 04 natt til søndag.

    Laster Twitter-innhold