Bjørkøy ble for dyr i drift

Fredrikstad-spilleren, John Anders Bjørkøy, krevde femårskontrakt og en årslønn på 1,8 millioner kroner. Det ble for dyrt for RBK.

John Anders Bjørkøy
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Derfor ble han ikke RBK-spiller, skriver Adresseavisen. Avisen erfarer at FFK-kapteinen i utgangspunktet krevde en femårskontrakt og rundt 1,8 millioner i året for å skifte klubb.

Vil ikke endre lønnspolitikk

RBK tilbød ham først om lag halvparten av dette i grunnlønn med muligheter for en pen bonus om han selv og RBK presterte godt. Siden har partene nærmet seg hverandre, men altså ikke nok til at Bjørkøy var fornøyd.

Samme dag som Steffen Iversen gikk ut i Adresseavisen og etterlyste at RBK må endre lønnspolitikk for å klare å skaffe seg forsterkninger, takket FFK-kaptein John Anders Bjørkøy nei til å bli RBK-spiller fra 1. januar.

Det etter forhandlinger som både handlet om det sportslige og lønn. Knut Torbjørn Eggen vil ikke endre lønnspolitikken.

- Når vi skal hente inn spillere kan vi ikke la oss styre av omgivelsene eller av at andre klubber har begynt å handle. De spillerne som kommer til RBK må stå i forhold til hvordan vi spiller, og hva vi har av spillere fra før, sier sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen.