NRK Meny
Normal

Biodiesel opprørte flest

Ødeleggelsen av pepperkakebyen i Bergen opprørte mange. Men nordmenn ble mest opprørt av utviklingen i biodieselsaken.

Uniol ansatte utenfor Stortinget
Foto: Birger Kjølberg / NRK

Regjeringens helomvending og innføring av avgift på biodiesel er den mediesaken som opprører nordmenn mest i november. Det viser en undersøkelses om månedlig gjennomføres av meningsmålings-instituttet YouGov Norway og PR-operatørene.

Deretter er det raseringen av pepperkakebyen i Bergen som har påvirket oss mest.

Triste og opprørte

– Det er ikke så rart. Vi har sett det over tid at det er de sakene som er nærmest oss som engasjerer mest. De store sakene, som USAs president Obama, påvirker oss ikke like mye, sier rådgiver Stian Lysberg i PR-operatørene.

Resultatene fra AgendaTracker-undersøkelsen viser biodieselsaken er den mediesaken som har gjort mest inntrykk i november.

60 prosent av de spurte i undersøkelsen fremhever denne saken, og hele 67 prosent svarer at denne saken har gjort dem trist eller opprørt.

40 prosent av de spurte nevner oppslagene om pepperkakebyen i Bergen som oppslag som har gjort inntrykk, og 68 prosent sier at disse oppslagene har gjort dem trist eller opprørt, opplyser PR-operatørene i en pressemelding.

God pr for Østfold

«Døm prekær om vårs», ra redaktøren vår i en kommentar for et par uker siden. En kunne nesten ikke sku på en tv, høre på radio eller lese ei avis uten av en fikk servert siste nytt om enten Moss Lufthavn Rygge eller Saab og Bård Eker.

Illustrasjon, Uniol, Eker, Moss Lufthavn Rygge

Uniol, Bård Eker og Moss Lufthavn Rygge kan være med på å endre oppfattelsen av Østfold.

Foto: ILLUSTRASJONSFOTO / NRK

– De eksemplene du nevner og koblingen biodiesel og Østfold, er saker som setter Østfold positivt på kartet. Jeg har ingen undersøkelse som underbygger dette, men det er noe traust og sidrumpa over Østfold. Det er også et sterkt preg av tung industri. Gutter fra Fredrikstad som ønsker å overta bilfabrikker i Sverige og flyplassen viser en ny side av fylket, sier Lysberg.

– Så all pr er god pr?

– For Østold denne måneden , så er det det, ja, svarer Lysberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.

  • 8000 besøkte Spydeberg Rock

    Arrangørene bak Spydeberg Rock Festival anslår at de hadde totalt 8000 besøkende i helgen, skriver Smaalenenes Avis. Årets festival var den åttende i rekken.