NRK Meny
Normal

Billettsalg for Rygge-flygninger

Fredag startet salget av billetter til de første turene til Gran Canaria fra den sivile lufthavnen på Rygge.

Maspalomas
Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

- Det er litt spesielt å kunne tilby våre kunder chartertur fra Rygge Sivile Lufthavn, sier daglig leder i Via Ferieverden i Sarpsborg Egon Sundell til Sarpsborg Arbeiderblad.

Fredag startet han salget av billetter til Gran Canaria med avgang fra Rygge sivile lufthavn (RSL) den 17. oktober i år.

Illustrasjonsfoto
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

En milepæl

- Dette er helt klart en milepæl for oss som skal bruke den nye sivile lufthavnen, sier Sundell.

Han er spent på hvordan salget vil bli for turer fra Rygge sivile lufthavn, og har god tro på at det vil bli mange som kommer til å benytte denne flyplassen.

- Den nye lufthaven er bare i startfasen og det vil fortsatt ta tid før den åpner for sivil lufttrafikk 1. oktober. Ekstra hyggelig var det å høre at også Star Tour skal ha Rygge som utgangspunkt for sine turer, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

Mange henvendelser

- Jeg har hatt mange telefoner etter at det ble klart at Apollo skulle ha charteravganger fra Rygge, sier Sundell, som også har tro på at privatflytrafikken skal bli stor.

- Det å spare flere timer i reisetid, vil gjøre at de reisende velger den nye sivile lufthaven, mener han.

De sivile flygningene skal starte den 1. oktober i år, og RSL regner med at 700 000 - 800 000 passasjerer vil bruke flyplassen i 2008.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slåssing på Lisleby

    Politiet måtte rykke ut for å stanse en slåsskamp på Lisleby i Fredrikstad søndag morgen. Det skriver Fredriksstad Blad. Politiet sier til avisen at det var MC-folk, og mest sannsynlig medlemmer av motosykkelklubben Outlaws. En person skal være sendt til legevakt med skader i hodet.

  • Økning i pasienterstatninger

    Utbetaling av pasientskadeerstatninger går opp i Østfold. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Antallet saker har økt fra 122 i første halvår i fjor, til 132 i samme periode i år. Også utbetalingene har økt fra 15,5 til 23,5 millioner i samme periode. På landsbasis har antall saker gått ned i samme periode.