NRK Meny
Normal

Bilfører innrømmer å ha stukket av fra ulykke

En person ble hard skadet i en motorsykkelulykke i Halden i helga. Nå innrømmer en mann at han stakk av fra stedet etter ulykken.

Halden

Føreren av motorsykkelen ble kjørt til Fredrikstad sykehus med indre skader.

En mann i 20-årene ble sendt til sykehus med alvorlige skader etter en motorsykkelulykke på Mølen i Halden natt til lørdag.

– Vi kom tidlig i kontakt med vitner som fortalte at det hadde vært en bil involvert, som har kjørt bortover veien. I enden av veien er det en skarp sving og her har motorsykkelen kjørt rett frem, sier krimsjef i Halden, Tore Løwengreen.

– Veldig alvorlig

Politiet har nå avhørt føreren av bilen.

– Vedkommende er anmeldt etter en paragraf som går ut på å unnlate å hjelpe andre ved en trafikkulykke. Han oppfatter at det er en ulykke og stikker der ifra. Han har erkjent de faktiske forhold, sier Løwengreen.

– Dette ser vi på som veldig alvorlig. Det vil overraske meg veldig om ikke dette medfører en eller annen form for straffereaksjon fra juristen, sier han videre.

MC-føreren i kunstig koma

Nå fortsetter politiet å etterforske ulykken. Årsaken er foreløpig ukjent.

– Vi har hatt avhør av en del vitner som har sett opptakten til selve ulykken, men som ikke har sett MCen kjøre ut. Så håper vi at det går bra med MC-føreren, slik at vi kan få en oppklarende prat med ham i nær fremtid.

– Vi skal sende motorsykkelen til undersøkelse hos biltilsynet for å se om det kan være noen tekniske feil som har medvirket til ulykken, sier Løwengreen.

MC-føreren ble operert lørdag, og ligger nå i kunstig koma på Ullevål universitetssykehus, skriver Halden Arbeiderblad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.

  • Helikopter mistet last nær fiskere

    Sjokkerte fiskere opplevde at det regnet betongsteiner fra et helikopter. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Helikopteret fraktet rivningsmaterialer fra noen hytter, blant annet steiner og isolasjonsmatter. Fiskerne som sto på en øy i Skjebergkilen i Sarpsborg ble heldigvis ikke truffet av gjenstandene, men de er kritiske til den dårlige sikringen.