NRK Meny
Normal

Bileieren satt og «gaula» i passasjersetet

Da politiet stanset en promillekjører på E-18 ved Ørje i november satt en mann og «gaula» i passasjersetet. Det var bileieren, og han er nå dømt for å ha overlatt rattet til en beruset mann uten førerkort.

Alkometer

Både bilfører og bileier var beruset da politiet stanset en bil på E18 i Marker

Foto: Sondre Dalaker / NRK

En lørdagskveld i november i fjor kjørte en politipatrulje bak en bil som vinglet fram og tilbake over den gule midtlinja på E18 i Marker. Patruljen stanset bilen, og noe av det første betjenten så var flere ølbokser.

Full og høylytt

Det var to personer i bilen, og passasjeren fremstod som svært full og var ganske høylytt. Han bablet om at det kompisen som kjørte.

Mistanken om at føreren var ruset viste seg å være riktig. Mannen er i ettertid dømt for å ha kjørt bil med 0,71 promille og uten førerkort.

Den 50 år gamle Fredrikstad-mannen som eide bilen, og som altså var passasjer i bilen, ble tiltalt for å ha overlatt bilen sin til en som ikke hadde førerkort og som ikke var edru. Saken mot bileieren gikk for Heggen og Frøland tingrett midt i august, men bileieren møtte ikke selv i retten.

Fikk kjøreforbud selv

Tingretten fant bevis for at det var 50-åringen som eide bilen, og at han lot en beruset mann kjøre bilen sin. Bilføreren har aldri hatt førerkort for bil. Retten mener også at bileieren burde ha reagert på førerens vinglete kjøring.

Nå har bileieren fått en betinget dom på fengsel i 18 dager. Han er også dømt til å betale en bot på 5.000 kroner. Han får heller ikke kjøre motorkjøretøyer de neste 17 månedene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for ulovlig gevær


    En mann i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 16 dager, etter at politiet fant et salonggevær med avsaget løp hjemme hos mannen i fjor sommer. Politiet rykket ut til boligen i Fredrikstad, etter melding om at det ble truet med kniv der. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var var oppe for tingretten. Retten kom likevel fram til at mannen oppbevarte våpen uten tillatelse.