NRK Meny
Normal

Fløy 150 - 200 meter og landet på taket

Tilstanden er stabil for to menn på 18 og 19 år etter at de kjørte av E18 i stor fart søndag.

Trafikkulykke Spydeberg

- Bilen tok av og fløy mellom 150 og 200 meter, før de landet på taket, forteller operasjonsleder Anders Oksvold i Follo-politiet.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

- De kjørte av veien og traff en jord-dunge. Her tok bilen av, og fløy mellom 150 og 200 meter før den landet på taket, forteller operasjonsleder Anders Oksvold i Follo-politiet.

Ulykke Spydeberg

Begge guttene ble alvorlig skadet. Tilstanden til begge er stabil, men den yngste av guttene har alvorlige buk- og hodeskader. Den andre mannen har samme type skader, men er mer stabil.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Alvorlig skadd

Ingen andre var involvert i ulykken som skjedde like ved avkjøringen til Lundåsen på E18 i Spydeberg. Til tross for at bilen landet rett ved et boligfelt.

Begge guttene ble alvorlig skadet, og de ligger på Ullevål Universitetssykehus.

- Det er snakk om buk- og hodeskader for 18-åringen. Den andre gutten har også alvorlige skader, rapporterte sykehuset søndag ettermiddag.

Rask redning

Ulykke Spydeberg

Politiets operasjonssentral fikk melding om ulykken klokken 21.34. 18 minutter senere var luftambulansen fremme.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Politiets operasjonssentral fikk melding om ulykken klokken 21.34. 18 minutter senere var luftambulansen fremme.

- Det gikk svært raskt etter at meldingen kom inn, sier operasjonslederen, som ikke legger skjul på at guttene må ha hatt høy fart.

- Avstanden som bilen har fløyet viser jo at de har hatt høy fart, sier operasjonsleder Oksvold til NRK Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.