NRK Meny
Normal

Betinget dom etter samboer-vold

Kvinnen ønsket ikke å anmelde samboeren, til tross for at hun endte på sykehus etter gjentatt voldsbruk. Nå har mannen fått en betinget dom.

Moss Tingrett

En mann fikk betinget dom for voldsbruk mot samboeren.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

I september for halvannet år siden kom en kvinne til krisesenteret i Moss. Hun var i en slik tilstand at hun ble kjørt videre til legevakten og samboeren ble anmeldt.

Journalen fra legevakten forteller om gjentatte slag mot hodet og spark mot kroppen. Hun forklarte at hun var blitt kastet i veggen og i gulvet, og klaget over hodepine og synsforstyrrelse, og hun hadde kastet opp. Kvinnen ble kjørt til sykehus i Fredrikstad og ble innlagt.

Kort tid etter at politiet var varslet om hendelsen møtte samboeren hos politiet, og han hadde med seg parets sønn. Sønnen ble brakt videre til moren, mannen ble avhørt.

Mannen hadde blåveis

Han bar også preg av å ha vært med på et basketak, han hadde blåveis på begge øynene og kloremerker.

De to avga temmelig ulik forklaring for politiet. Kvinnen forklarte at hun hadde vært utsatt for vold flere ganger, men hevdet at hun ikke hadde klart å slå tilbake.

Mannen forklarte at det denne gangen var kvinnen som hadde gått på ham først. Han hevdet at han ikke hadde utøvd vold ved tidligere anledninger.

Ville ikke anmelde

Kvinnen ønsket ikke å anmelde forholdet, og da saken kom opp for tingretten i Moss ønsket hun heller ikke forklare seg. Derfor ble den forklaringen hun avga til politiet etter hendelsen lest opp for retten.

Moss tingrett har ikke vært i tvil om at kvinnen ble utsatt for vold fra mannen, men ser ikke bort fra at det skjedde et slagsmål mellom de to.

Saken kom ikke for retten før halvannet år etter at episoden skjedde, så tingretten har kommet fram til at mannen skal ha en betinget dom på fengsel i 30 dager.

De to er ikke lenger samboere, men er venner og har et greit samarbeid om sønnen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene