NRK Meny
Normal

Betalte 250 000 i måneden for lege

Sykehuset Østfold betalte 250.000 kroner i månedslønn for en lege da sykehuset trengte ny avdelingsdirektør i fjor høst.

Sykehuset Østfold, Fredrikstad
Foto: Rainer Prang / NRK

Legen skulle jobbe i seks måneder, og utleiefirmaet han var ansatt hos fikk til sammen 1,5 millioner kroner for oppdraget.

Sykehuset droppet også en offentlig anbudsrunde.

- Enig i at dette kostet mye penger

Det er fagbladet Dagens Medisin som avslører dette.

Kommunikasjonsdirektør ved Sykehust Østfold, Anne Grete Erlandsen sier de ikke så noen annen utvei.

- Dette var en periode hvor Sykehuset Østfold var nødt til å sørge for å få en sjef på kirurgisk avdeling. I denne sammenhengen fant vi ingen andre, bedre løsninger. Selvsagt er vi enig i at dette kostet mye penger, og hadde vi funnet andre alternativer, hadde vi brukt dem, sier Erlandsen til NRK.

Ikke lagt ut på anbud

I tillegg til lønnen fikk legen gratis transport, møblert leilighet og diettgodtgjørelse.Han var ifølge sin arbeidsgiver på jobben omtrent 3,5 dager pr. uke, skriver Dagens Medisin.

Ifølge anbudsreglene skulle oppdraget ha vært lyst ut, men det skjedde ikke.

– Vi var i en presset situasjon. Den daværende avdelingsdirektøren sa opp og sluttet raskt, blant annet fordi han hadde oppspart permisjon. Behovet var akutt, og en anbudsprosess ville ha tatt for lang tid. Det finnes unntaksbestemmelser for anbudsreglene, sier divisjonsdirektør Asbjørn Elgen ved Sykehuset Østfold til fagbladet.

Det var Elgen som hadde ansvaret for oppdraget.

Saken ble ikke styrebehandlet ved sykehuset.

- Jeg er trygg på at helseforetakene til enhver tid foretar gode vurderinger, bemerker direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.