NRK Meny
Normal

Betalte 243 millioner i bompenger

Bilistene på E6 og E18 i Østfold la igjen 243 millioner kroner i bompenger i fjor. Det er elleve millioner mer enn året før.

Bomstasjon
Foto: Rainer Prang / NRK

Det viser tall fra Østfold Bompengeselskap.

2,6 milliarder kroner til nye motorveier

Selskapet finansierer utbyggingen av firefelts motorveier gjennom fylket, og har siden oppstarten bidratt med 2,6 milliarder kroner på nye veier.

Av dette er 928,3 millioner kroner overført fra ordinær drift, mens resten ar lånefinansiert.

Utbyggingen er i rute

I fjor tildelte Østfold Bomselskap i overkant av 700 millioner kroner til utbygging av E6 og E18.

Utbyggingen av europaveiene gjennom fylket er ifølge bomselskapet i rute. E6 fra Svingenskogen til Åsgård forventes å åpnes for trafikk sommer/høst 2008.

E18-parsellen Krosby-Knapstad ble påbegynt i august i fjor og forventes å stå ferdig juni 2010.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikken øker i nedre Glomma

    Veitrafikken i nedre Glomma-regionen ligger an til å øke med en prosent i år, viser en prognose basert på Vegvesenets trafikktellinger. Bypakkeavtalen Fredrikstad og Sarpsborg har med Samferdselsdepartementet forutsetter at trafikken ikke skal øke. Først og fremst er det i Fredrikstad trafikken går opp, sier bypakke-rådgiver Tor Stabbetorp.

  • Kjemper for døgnåpen tollstasjon

    Årjäng kommune kjemper fortsatt for at tollstasjonen ved Hån, på svensk side av grensen ved E18, skal være døgn-åpen. Det melder Sveriges Radio Värmland. Det svenske Tullverket meldte for et år siden at de vil stenge tollstasjonen nattestid. Politikere i Årjäng viser til at det satses mye på strekningen mellom Oslo og Stockholm nå, og synes en nattestengt tollstasjon passer dårlig inn i det bildet.