NRK Meny
Normal

EU betaler for planlegging av ny bussrute

Bedre buss mellom Värmland og Indre Østfold har lenge vært ønsket på begge sider av grensen.

illustrasjonsfoto

Bedre buss mellom Värmland og Indre Østfold har lenge vært ønsket på begge sider av grensen. EU har bidratt med en halv million kroner for at planleggingen kan begynne (illustrasjonsbilde).

Foto: Rainer Prang / NRK

EU skal bidra med en halv million kroner for planlegging av buss mellom Karlstad og Indre Østfold.

Erik Unaas

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas.

Foto: NRK

Det kan bety at det begynner å nærme seg et bedre tilbud, sier ordfører i Eidsberg Erik Unaas.

– Jeg synes det var et gjennombrudd i den meldingen som kom nå om at vi har fått finansiert et forprosjekt for å se på buss over grensen. Det er veldig spennende, sier han.

I dag går det fire busser mellom Indre Østfold og Karlstad på hverdager. En bedring vil gjøre livet lettere for mange mennesker, mener fylkesordfører Ole Haabeth.

– Det er veldig mange svenske arbeidstakere i industrien i Østfold, kanskje spesielt i Nortura som er en vekstbedrift.

Fylkesordfører Ole Haabeth

Fylkesordfører Ole Haabeth.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Skal veksten i Indre Østfold fortsette er det viktig å knytte seg til Sverige, mener han.

– Om vi skal få til en utvikling i området må vi se større regioner. Som et grensefylke er det viktig å spille på regionen i nabofylket, sier Haabeth.

Men foreløpig er det for tidlig å bestille billetter til bussen. Ordfører Erik Unaas sier han er fornøyd om busstilbudet er på plass om ett år.

– Jeg hadde håpet det var mulighet til høsten allerede, men vi får se. Det er jo en tendens til at slike utredninger tar litt lengre tid enn det vi ønsker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.