Hopp til innhold

Bestemor dømt for dopkjøp på nett

En 66 år gammel kvinne fra Moss er dømt til betinget fengsel og en bot på 5.000 kroner etter at hun bestilte et helseprodukt på nettet.

Piller

66-åringen har benyttet produktet i mange år, men aldri bestilt det på nett før. Illustrasjonsfoto.

Foto: ScanStockPhoto

Det hun ikke visste var at helseproduktet DHEA står på dopinglisten til Den internasjonale olympiske komite (IOK). De to pilleboksene ble dermed beslaglagt av tollvesenet, skriver Moss Avis.

66-åringen har benyttet produktet i mange år, men aldri bestilt det på nett før.

– Jeg får det foreskrevet av legen min og henter det på apoteket i Moss. Jeg føler at dette tilskuddet gjør meg godt i aldringsprosessen. Det slo meg absolutt ikke at dette kunne være ulovlig, sier hun til avisen.

Oppgitt over politiet

66-åringen er noe oppgitt over politiets prioriteringer og viser til alle sakene som politiet henlegger på grunn av manglende ressurser.

– Hva slags rettsstat er det vi lever i? Her bruker politiet et helt år på mine to pilleglass og får meg straffedømt, mens tyver går fri, sier spør hun.

Det hører med til historien at 66-åringen fortsatt tar pillene som anbefales i forbindelse med aldring. Men nå henter hun pillene på apoteket, slik hun gjorde før den skjebnesvangre internettbestillingen.