NRK Meny
Normal

Bildrapssiktet var tilbake på åstedet i dag

Partene i rettssaken mot en 19 år gammel mann som er tiltalt for uaktsomt bildrap besøkte i dag åstedet: – Vi håper det skal gjøre det enklere å se sammenhengen, sier aktor.

Åstedsbefaring i Rakkestad

Dommere, advokater og politiet var i ettermiddag på åstedet i Rakkestad.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Den 19 år gamle mannen står tiltalt for uaktsomt bildrap etter at han kjørte på en 11 år gammel syklist i Rakkestad i fjor. Han nektet straffskyld både for uaktsomt drap og uaktsom kjøring under den første dagen av rettssaken

I dag var han tilbake på åstedet for å vise retten hva som skjedde.

– Vi håper at det å se stedet skal gjøre det noe lettere å forstå sammenhengene her, sier aktor Dag-Fredrik Reymert.

– Kunne ikke vært unngått

Advokat Trond Dyvik

Førerens forsvarer Trond Dyvik sier at det har vært en tøff dag for 19-åringen.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Bilføreren har tidligere i dag forklart seg om hendelsesforløpet for retten i Sarpsborg. Hans forsvarer Trond Dyvik forteller at dagen har vært tung for 19-åringen.

– Det er klart det er tungt for ham, men han prøver å stå for det han har gjort, og redegjøre for saken så godt han kan, forteller Dyvik.

– Det er lett å tenke seg at dette er en belastning for alle som er involvert. Det er en tung sak, sier aktor Dag-Fredrik Reymert.

Tiltalte forklarte i retten i dag at han foretok en forbikjøring en stund før påkjørselen av gutten. I det han kom over en bakketopp, fikk han se gutten sykle langs kantlinjen på høyre side av veien.

– Han har forklart at rett før han passerte syklisten, så svingte syklisten brått ut i veien, og bilen traff da gutten i det han var omtrent midt i veien, sier Dyvik og legger til:

– Han mener at dette ikke kunne vært unngått, slik som hendelsesforløpet ble.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Åstedsbefaring i Rakkestad

I bakgrunnen ser man stedet der syklisten ble påkjørt. Trafikken ble stengt i begge retninger under åstedsbefaringen.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Mye som står igjen

Dag-Fredrik Reymert

Aktor Dag-Fredrik Reymert i Sarpsborg tingrett i formiddag.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Forsvareren tror det er viktig at retten får se åstedet.

– Det har blant annet vært noen spørsmål knyttet til de sakkyndiges rolle, da det spriker mellom de to sakkyndiges rapporter i saken. Noe av temaet i denne saken er å få et inntrykk av avstander og tidsforløp fra forbikjøringen og frem mot selve ulykken. Hvor lang tid de ulike partene hadde på seg til å reagere, sier Dyvik.

Aktor Dag-Fredrik Reymert sier til NRK at han har vært opptatt av å få kartlagt hvordan kjøreturen forløp, for å kunne belyse saken så nøye som mulig.

– Vi får bare samle sammen de opplysningene vi får. Vi får en uttalelse fra Statens vegvesen, og vi har i tillegg i vente en uttalelse av en sakkyndig fra NTNU. Så får vi finne ut nærmere hva vi kan trekke ut av dette. Det er mye bevisførsel som står igjen, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Til legevakt etter bilulykke

    En person ble sendt til legevakten etter trafikkuhellet i Hobølveien i Våler. En personbil og en lastebil var innblandet i ulykken. Veien er åpnet igjen etter ulykken.

  • Får to mobbeombud

    Østfold blir første fylke med to mobbeombud. I september starter et mobbeombud for barnehage og grunnskole, og med ombudet som har jobbet opp mot videregående skolene er det nå to ombud i Østfold. Målet er å ha en rød tråd med fokus på mobbing gjennom hele utdanningen, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.