NRK Meny

Beslagla plasma TV-er

To nordmenn måtte søndag gi fra seg TV-ene sine på Svinesund.

Plasma-TV
Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Scanpix/AP

Artikkelen er flere år gammel.

Under en av helgens rutinekontroller på riksgrensen mot Sverige, beslagla tolltjenestemennene to stykk plasma-TVer i en norskregistrert bil.

Verdien av TV-ene ble beregnet til nærmere 31.000 kroner.

- TV-ene ble beslaglagt, men de to fikk kjøre videre. De vil imidlertid bli straffet med bøter i etterkant, opplyser Wenche Fredriksen som er sjef for Tollregion Øst-Norge.

Kjøttvarer og hasj

En annen nordmann forsøkte seg på kjøttsmugling i helgen.

- I vedkommendes bil ble det beslaglagt 213 kilo kjøttvarer. Hovedsakelig var det snakk om lamme- og oksekjøtt, opplyser Fredriksen.

Også denne personen vil bli straffet med et forelegg.

 På Säfflebussen ble det dessuten gjort et beslag på 6,5 gram hasj søndag. Beslaget ble gjort etter markering av en narkotikahund. Synderen var en svensk passasjer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anker Viken-vedtak

    Et knapt flertall av politikerne i Buskerud fylkesting vil anke stortingsvedtaket om å slå sammen Buskerud, Akershus og Østfold til region Viken, skriver Drammens Tidende. Bakgrunnen for ankeforslaget er at det ikke er enighet i de tre fylkene om å slå seg sammen. Det var Senterpartiets gruppeleder Olav Skinnes som fremmet ankeforslaget og sier til NRK at han er fornøyd med vedtaket.

  • Forhandler om stadion-leie

    Fredrikstad fotballklubb er i forhandlinger med kommunen om å få kutt i leieutgiftene, det skriver Fredriksstad Blad. Fredrikstad kommune kjøpte stadioen i 2013, og FFK har siden den gang betalt i overkant av tre millioner i leie per år. Daglig leder i FFK, Joachim Heier sier til Fredriksstad Blad at hovedmålet med en reforhandling av Stadion-avtalen er å få en avtale som er mer tilpasset dagens situasjon.