NRK Meny
Normal

Beslagla plasma TV-er

To nordmenn måtte søndag gi fra seg TV-ene sine på Svinesund.

Plasma-TV
Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Scanpix/AP

Under en av helgens rutinekontroller på riksgrensen mot Sverige, beslagla tolltjenestemennene to stykk plasma-TVer i en norskregistrert bil.

Verdien av TV-ene ble beregnet til nærmere 31.000 kroner.

- TV-ene ble beslaglagt, men de to fikk kjøre videre. De vil imidlertid bli straffet med bøter i etterkant, opplyser Wenche Fredriksen som er sjef for Tollregion Øst-Norge.

Kjøttvarer og hasj

En annen nordmann forsøkte seg på kjøttsmugling i helgen.

- I vedkommendes bil ble det beslaglagt 213 kilo kjøttvarer. Hovedsakelig var det snakk om lamme- og oksekjøtt, opplyser Fredriksen.

Også denne personen vil bli straffet med et forelegg.

 På Säfflebussen ble det dessuten gjort et beslag på 6,5 gram hasj søndag. Beslaget ble gjort etter markering av en narkotikahund. Synderen var en svensk passasjer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tage Pettersen avstår etterlønn

    Tidligere ordfører i Moss og nå stortingsrepresentant for Høyre, Tage Pettersen, avstår etterlønn i Moss. Det skriver han på sin egen Twitter-konto. Pettersen søkte om og fikk innvilget halvannen måneds etterlønn. Dette skapte reaksjoner, og det er derfor politikeren likevel har valgt å avstå muligheten. I en SMS skriver Pettersen at han nå er ferdig med saken og ikke vil uttale seg utover dette.

  • Arbeidsulykke på Manstad

    En person er fløyet til Ullevål sykehus med hodeskader etter en arbeidsulykke ved Manstad kjøtt. Det var Fredriksstad blad som først omtalte saken. Til NRK sier operasjonsleder ved politet at de er på stedet og starter etterforskning, men vet lite om hva som faktisk har skjedd. Det skal være snakk om en fall-ulykke, men det er ikke kjent hvor alvorlige skadene er.