NRK Meny
Normal

Forsøkte å gjemme store mengder smugler-øl under laken

Tollerne på Svinesund beslagla over 3.000 liter øl på én dag. Polakker i panikk forsøkte å fordele smuglerøl på flere biler da de skjønte at de ble stanset i tollkontroll.

Øl tatt på Svinesund

Her er noe av ølet som tollerne tok på Svinesund sist lørdag.

Foto: Tollvesnet

Til sammen beslagla tollerne på Svinesund 7.000 sigaretter og over 3.000 liter øl i løpet av sist lørdag.

Da polakkene skjønte at vi vinket bilene til siden, stanset de og forsøkte å fordele drikkevarer og sigaretter rundt i de andre bilene.

Kontorsjef Wenche Fredriksen, tollregion Øst-Norge

Ifølge konrotsjef for tollerne, Wenche Fredriksen, er det ikke ofte at så mange store øl- og sigarettbeslag blir avdekket på en og samme dag.

– Det er sjelden vi får så mye som fire såpass store øl- og sigarett-beslag på rad og rekke i løpet av en dag. Vi hadde heller ikke noen ekstra kontrollberedskap på lørdag, sier Fredriksen til NRK.no.

– Forsøkte å fordele varene rundt

Wenche Fredriksen i Tollregion Øst- Norge

Kontorsjef Wenche Fredriksen i tollregion Øst- Norge.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Ved et av de store beslaget kom det fire polske biler kjørende sammen. I bilene var det fem polske statsborgere, en mann i begynnelsen av 30-årene, og fire i slutten av 20-årene.

– Da de skjønte at vi vinket bilene til siden stanset de og forsøkte å fordele drikkevarer og sigaretter rundt i de andre bilene, forklarer tollsjefen.

Men de lykkes dårlig med det. Tollerne så hva mennene holdt på med.

– Vi fant tilsammen 1.053 liter øl, 25 liter brennevin og 600 sigaretter. Det meste lå i den ene bilen. Polakkene ble hentet av politiet på Svinesund.

Forsøkte å skjule smuglervarer med laken

Og lørdagen fortsatte med beslag. Klokken 13.00 kom en 24 år gammel polsk mann med 300 liter øl, 25 liter brennevin og 1.200 sigaretter i bilen.

– Han hadde dekket varene til med et laken og dekket over det igjen med matvarer for å skjule smuglergodset, sier Fredriksen.

Deretter ble en 22 år gammel mann stanset på bussen fra Gøteborg med 5.200 sigaretter og 12,7 kilo tobakk. Varene lå i flere bager på bussen.

Til slutt kom en 20-åring fra Fredrikstad med 1.735 liter øl, 40 liter brennevin og 31 liter vin i bilen. Han forsøkte å passere Svinesund ved 19-tiden lørdag kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Økt bemanning ved passkontoret

    Politiet øker bemanningen ved passkontoret i Råde for å få bukt med køen. Driftsenhetsleder for Felles forvaltningsenhet i Østfold-politiet, Heidi Vinsrud, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at en medarbeider allerede er på plass og ytterligere tre til kommer i begynnelsen av mars. Men det vil fortsatt ta noe tid før det blir lagt ut flere ledige timer til å bestille pass.

  • Åtteåring funnet i god behold

    Den åtte år gamle jenta som torsdag kveld ble meldt savnet i Halden i Østfold, er funnet i god behold. Jenta sov hos en venninne, melder politiet.