NRK Meny
Normal

Smuglet dyrt musikkanlegg til russebuss

Men de tre unge mennene ble avslørt av tollerne på Ørje.

Beslag av musikkanlegg på Ørje

BESLAGLAGT: Russens musikkanlegg blir stående på Ørje tollstasjon inntil politiet har avgjort saken.

Foto: Tollvesenet

Det var ved 22-tiden torsdag kveld at de tre mennene kom kjørende over grensa i en varebil. Kort tid etter ble de stoppet av Tollvesenet i en kontroll på E18, like utenfor Ørje sentrum.

– De hadde vært en snartur i Sverige og kjøpt et stereoanlegg, viste det seg etter hvert. Det var et stort anlegg som har en verdi på mer en 57 000 norske kroner, sier kontorsjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK.

Musikkanlegget var ikke fortollet og ble derfor beslaglagt. Den 18 år gamle sjåføren av varebilen er politianmeldt.

– Jeg har forstått det som at dette er noen russegutter som hadde planer om å montere det i en russebuss, fortsetter Gundelsby.

– Men det får de ikke gjort nå?

– Ikke i første omgang. Det er jo sånn at politiet avgjør denne saken til syvende og sist, så det kommer an på hva de bestemmer seg for. Men inntil videre er det anlegget beslaglagt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 18:50

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.