NRK Meny
Normal

Beslagla fire kameleoner på grensa

Tollerne har hatt mye å gjøre de siste dagene. Blant annet beslagla de fire kameleoner på Svinesund og foretok årets største beslag av khat i går.

– Det var natt til onsdag at vi stoppet en norskregistrert bil, med en tysk sjåfør. I denne bilen fant vi fire levende kameleoner, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen ved grensekontrollen i Østfold.

Tyskeren forklarte til tollerne at han hadde kjøpt dyrene i Danmark, men sa ikke noe om han skulle ha dyrene privat. Kameleonene var gjemt i en eske som mannen hadde gjemt under jakken.

– Disse dyrene er levert til Mattilsynet, og vil trolig bli avlivet, sier Fredriksen.

Hos Mattilsynet bekrefter de at de har fått inn krypdyrene, men sier at disse trolig vil bli levert til en dyrepark.

Store mengder khat

Wenche Fredriksen i Tollregion Øst- Norge

Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Tollerne har også gjort mer tradisjonelle beslag de siste døgnene. Tirsdag kveld ble det stanset en svenskregistrert personbil med 24 striesekker med khat i bagasjerommet.

– Vi stanset denne bilen på fylkesvei 118, ved den gamle Svindesundsbrua. I bagasjerommet fant vi totalt 225 kilo khat, og det er det største beslaget av khat vi har gjort så langt i år, sier Fredriksen.

Personen som satt bak rattet i bilen er bosatt i Oslo, og er levert til politiet i Halden.

Øl, brennevin og kjøtt

Det siste døgnet har det også blitt beslaglagt store mengder alkohol, kjøtt og sigaretter ved grenseovergangene.

I går ble en svenskregistrert bil stanset på fylkesvei 106 over Kornsjø. I bagasjen lå det 316 liter øl, 220 liter vin, 21 liter brennevin. Det ble også beslaglagt 116 kilo kjøttvarer fra en norskregistrert bil som passerte på fylkesvei 118.

I dag har to polske varebiler blitt stanset med få minutters mellomrom ved Holtet i Halden. I bilene fant tollerne til sammen nesten 1500 liter øl, 17000 sigaretter og nær 140 liter brennevin.

I den ene bilen var smuglervarene forsøkt gjemt under et pledd i bagasjerommet. Til sammen fire polakker er brakt til politistasjonen i Halden.

– Det har vært en del beslag og en del kontroller, så vi har hatt noen bra dager, sier Wenche Fredriksen.

Mer om smugling

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To jenter innrømte brannstifting

    To jenter som er elever ved Kjølberg skole, har innrømmet at de tente på skolen lørdag morgen, skriver Fredriksstad Blad. Brannen førte til mindre skader på skolekjøkkenet og et annet rom. De to jentene har ikke gitt noen forklaring til hvorfor de tente på skolen.

  • Harald Horne skal lede sammenslåing

    Tidligere fylkesrådmann i Østfold, Harald Horne, er engasjert som hovedprosjektleder for å etablere den nye Viken fylkeskommune
    Fra 2020 skal Østfold, Akershus og Buskerud slås sammen til et fylke.