NRK Meny
Normal

Beslagla 12,5 liter GBL

Torsdag ble to polakker tatt med til sammen 12,5 liter av det narkotiske stoffet GBL på Svinesund.

Beslag av GBL

Tollvesenet beslagla 12,5 liter GBL, tappet på vann- og ølflasker, sist uke.

Foto: Tollvesenet

De to var passasjerer på en ekspressbuss, og i bagasjen deres fant tollerne GBL tappet på ølflasker, vannflasker og flasker for energidrikk.

– Den ene mannen hadde sju liter med seg, den andre hadde fem og en halv liter, forteller kontorssjef Wenche Fredriksen i Tollregion Øst.

På narkotikalisten i 2010

GBL ble ført opp på narkotikalisten i 2010. Det var mye oppmerksomhet mot dette stoffet da, i forbindelse med dødsfall knyttet til bruken. Ved direkte inntak av GBL i kroppen omdannes stoffet til GHB (gammahydroksysmørsyre).

Tirsdag 11. mars ble 8070 narkotiske tabletter funnet i en østerrisk-registrert bil. Tablettene ble funnet i bagasjeluken og hjulbuen på bilen. Det var en rumensk mann som var fører av bilen.

Amfetaminolje

– Den 23. februar hadde vi et beslag av 0,7 liter amfetaminolje. Det var en polsk busspassasjer som hadde flasken i bagasjen. Han forklarte at han skulle på ferie i Oslo, forteller Fredriksen.

Fredriksen kan fortelle om et godt forberedt smugerforsøk: Amfetaminoljen var tappet på en vodkaflaske, og denne hadde tilsynelatende ubrutt forsegling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

  • Stjernen seirende ut av målshow

    Sesongens siste kamp for Stjernen endte med et målkalas hjemme mot Kongsvinger. Det endte til slutt hele 7-6 etter spilleforlengelse, i en kamp som ifølge Fredriksstad Blad var målrik, men ikke spesielt velspilt.