NRK Meny
Normal

Trekker seg fra valgliste etter lederens ordbruk

Sju politikere har trukket seg fra Moderatenes valgliste til høstens kommunevalg i Strömstad og begrunner dette med lederens menneskesyn og ordbruk.

Strömstad kommune

Ordbruk og ikke bare politikk kan bli avgjørende for hvem som skal styre Strömstad kommune.

Foto: Rainer Prang / NRK

Etter at det konservative partiet Moderatene hadde sitt nominasjonsmøte i februar har sju av de nominerte trukket seg fra listen. Fire av disse stiller i stedet på listen til Folkpartiet ved kommunevalget i Strömstad, melder Sveriges Radio Väst.

Allerede på nominasjonsmøtet var det flere av dem som når har trukket seg fra valglisten som reagerte på hvordan avstemningen gikk til.

– Fikk begeret til å renne over

Birgitta Laugmo er en av dem som har gått over til Folkpartiet og hun forklarer til SR Väst at dråpen som fikk begeret til å renne over var lederens menneskesyn og hans måte å omtale andre, spesielt kvinner.

– Det kan handle om nedlatende seksuelle uttrykk og bannskap, forklarer Laugmo.

Kjenner seg ikke igjen

Moderatenes leder i Strömstad, Siwert Hjalmarsson, kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene. Han avviser at han skal ha uttrykt seg krenkende og kjønnsdiskriminerende om kvinner.

– Etter at jeg gikk inn i politikken har jeg begynt å veie hvert ord, sier Hjalmarsson til Sveriges Radio Väst. Han mener at han ikke er verre enn andre menn.

– Jeg har ikke sagt noe som er ekstremt nedverdigende. Jeg har ikke sagt noe slikt offisielt.

– Har du sagt det uoffisielt da?

– Nei. Men om jeg tenker noe, det er en annen skål.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • E6 åpnet etter trafikkuhell

    E6 ved Missingmyr i Råde er åpen for trafikk etter trafikkuhell. Veien i retning nord var i en periode stengt i ett felt etter at en bil kjørte i midtdeleren.

  • Trafikkuhell på E6

    Det har vært et trafikkuhell på E6 ved Missingmyr i Råde i retning Moss. Trafikken passerer, men det er kø på stedet.