Beruset mann forsøkte å kvele gutter

Mannen skal også ha skallet til en politimann før han ble pågrepet.

Guttene skal ha sett på en film utenfor Amfi Moss kjøpesenter da de ble angrepet.

Hendelsen skjedde utenfor et kjøpesenter i Moss sentrum tirsdag kveld. To gutter på 15 og 17 år, og en mann på 22 år, satt på en benk og så på film da de ble angrepet.

– Han tok helt uprovosert kvelertak på en av dem, før han så tok kvelertak på en annen og slo til den tredje i ansiktet, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt.

Guttene fikk ifølge politiet synlige merker på halsen etter angrepet. Det var vektere som varslet politiet om hendelsene.

Laster Twitter-innhold

Men mannen fortsatte angrepene selv etter at politiet kom til stedet. Han skal da ha gått til angrep på politipatruljen.

– Da vi kom frem, ble vi først truet verbalt, før han spyttet på én tjenestemann og skallet til en annen tjenestemann. Han som ble skallet til fikk skader på tennene.

Vet dere noe om bakgrunnen for angrepet?

– Nei, det virker helt uprovosert. Vi ser svært alvorlig på at mindreårige blir angrepet på et offentlig sted på denne måten. Samt at politiet blir angrepet når vi kommer til stedet. Slikt skal ikke foregå, sier Aas.

Politiet fikk etter hvert kontroll på mannen, som beskrives som en kjenning i 20-årene, og tatt ham med til arresten. Der blir han sittende frem til han blir avhørt.

– Det vil også bli gjennomført vitneavhør og skrevet noen rapporter fra stedet.