NRK Meny
Normal

Bertelsen blir ikke Viking-spiller

Etter den medisinske testen er unnagjort er det klart at Trond Erik Bertelsen ikke blir Viking-spiller.

Trond Erik Bertelsen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det skriver Viking på sine hjemmesider.

Trond Erik Bertelsen er fra Lura i Sandnes, og ønsket seg tilbake til hjemtraktene. Han er skuffet over Vikings beslutning.

- For å være helt ærlig, var jeg ganske innstilt på å spille for Viking. Men når det ikke har skjedd, kommer jeg til å gi hundre prosent for Fredrikstad, sier Bertelsen til NRK Østfold.

Er det andre klubber som er aktuelle, eller kommer du til å bli i Fredrikstad?

 - Jeg trives godt i Fredrikstad, og har kontrakt et og et halvt år til. Men nå skal jeg ha fullt fokus på å bli frisk i kneet. Jeg har fått et bra treningsprogram, så det blir bra om et par måneder, sier Bertelsen.

FFK vil beholde Bertelsen

Morgan Andersen er slett ikke misfornøyd med at Trond Erik Bertelsen nå blir værende i klubben.

- Vårt utgangspunkt er at vi har ønsket å beholde Trond Erik, fordi han er en god fotballspiller. Han har et ønske om å spille for Viking, men når det ikke gikk i boks, skal vi bygge opp Trond Erik til å komme tilbake i godt, gammelt slag, sier FFK-direktøren.

Trond Erik Bertelsen har kontrakt med Fredrikstad i et og et halvt år til. Morgan Andersen vil gjerne beholde forsvarsspilleren, og har tro på at Bertelsens kne vil bli fullstendig friskmeldt.

- Vi er hundre prosent sikre på at han blir bra igjen. Vi kan ikke bruke penger på lønn og utvikling hvis han skal gå til Viking i januar, så vi ser for oss at han blir hos oss ut kontraktstida, og kanskje enda lenger. Så får vi se om vi eventuelt får noen tilbud fra andre klubber, sier Andersen.

Viking beklager

Bertelsen ble operert for en kneskade i januar, og er ikke fullstendig restituert etter operasjonen. Det var årsaken til at Viking valgte å takke nei.

- Viking beklager dette og synes dette er synd, ikke minst for Trond Erik Bertelsen selv, sier sportsdirektør Egil Østenstad på klubbens hjemmesider.

Bertelsen har de siste dagene gjennomgått flere medisinke tester sammen med Stavanger-klubben.

- Viking er likevel helt klare på at det ikke foreligger noen forhold som tilsier at Trond Erik Bertelsen ikke vil bli fullt og helt restituert fra sin skade, sier Østenstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.