NRK Meny
Normal

Berg vender tilbake til FFK

Bodø/Glimt-kaptein Christian Berg har signert en toårskontrakt med rødbuksene.

Christian Berg

Christian Berg forlater Bodø/Glimt til fordel for FFK.

Foto: Barbro Andersen / NRK

Dagen etter at han var med på å sikre opprykk til eliteserien avslører Berg at han forlater Bodø/Glimt til fordel for Fredrikstad Fotballklubb neste sesong. Det skriver an.no.

– Det er flere grunner til det. Jeg har en samboer i Fredrikstad, og vi har pendlet mye de siste seks årene. Samtidig har FFK lagt frem et veldig bra sportslig opplegg som jeg har troen på. Jeg har lyst til å ta del i det nye FFK, sier Berg til NRK.no

Rutinert

Bodøværingen spilte også for FFK i 2006 og 2007, og er nå inne i sin andre periode som Glimt-spiller. De siste årene har han også vært lagkaptein, og Berg innrømmer at det blir litt spesielt å forlate hjemklubben for andre gang.

– Vi har et veldig bra lag, god trener og alt er på stell. Samtidig gleder jeg meg veldig til å spille for Fredrikstad igjen.

35-åringen skal kun bidra som spiller, men tror han kan bringe mye til en ung spillergruppe i plankebyen.

– Selvfølgelig rutine, og forhåpentligvis kvalitet. Jeg skal i alle fall ta en rolle i laget og være meg selv, så blir nok det bra.

Vurderer å stå over mot FFK

I går bidro han sterkt til å sikre Glimts retur til eliteserien med en målgivende pasning i 1-0-seieren over Vard Haugesund.

– Det ble en liten feiring, og det var stort for laget og klubben. Men vi er jo ikke helt ferdig med sesongen, så vi kunne ikke ta helt av enda, sier Berg.

Det gjenstår fem kamper i årets 1. divisjon, og kapteinen er innstilt på å bidra så godt han kan for Glimt ut sesongen. Neste motstander er riktignok Bergs neste arbeidsgiver, og det kan bli aktuelt for ham å stå over den kampen.

– Det har vi ikke snakket noe om, vi får se hvordan vi løser det. Men bortsett fra den kampen skal det ikke være noe problem med motivasjonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.