Berat Jusufi fortsetter i Sarpsborg

En av Norges fremste klubbspillere får forlenget karrieren i Sarpsborg 08.

Berat Jusufi, Sarpsborg 08
Foto: Espen Torgersen / NRK

Berat Jusufi debuterte for Sparta i 1998 og har vært i den samme klubben siden den gang – bare klubbens navn har endret seg.

Nå får han muligheten til å spille eliteseriefotball for hjemklubben for andre gang.

– Jeg er veldig glad over å få denne sjansen, sier forsvarsspilleren til sarpsborg08.no.

Har vært med på fem opprykk

Jusufi er den spilleren som har vært lengst i klubben, og har vært med på hele fem opprykk.

 • Rykket opp fra 4.–3. divisjon i 1998 (daværende Sparta Sarpsborg)
 • Fra 3. til 2. divisjon i 2003 (daværende Sparta Sarpsborg)
 • Fra 2. til 1. divisjon i 2005 (daværende Sparta Sarpsborg)
 • Fra 1. divisjon til eliteserien i 2010 (Sarpsborg 08)
 • Fra 1. divisjon til eliteserien i 2012 (Sarpsborg 08)

Han har denne sesongen slitt med skader, men får allikevel muligheten til å være med på reisen videre. Nå starter arbeidet med å

– Det er alfa omega å komme ut av startblokkene. Grunnlaget må være på plass for at man skal prestere godt i sesongen også. Det har jeg kanskje manglet i år, så det vil jeg gjøre noe med til neste år, sier Jusufi.

Jonvik er ferdig

Sportslig leder i klubben Bjørge Øiestad sier til klubbens hjemmesider at han er glad for at Jusufi er med videre, og at det var viktig for klubben å vite at han er motivert for ytterligere ett år i den blåhvite drakten.

– Han ønsker en sjanse til, og lover for seg selv og klubben at han skal gi alt for å få det til, sier Øiestad.

Samtidig er det klart at midtbanespiller Erik Jonvik er ferdig i klubben. Oslo-gutten kom til Sarpsborg fra KFUM Oslo i 2011, men klarte aldri å spille seg til en fast plass hos Østfold-laget.

– Vi har funnet ut, også i samråd med spilleren selv, at det er til det beste for alle parter. Jonvik trenger mer spilletid for å utvikle seg som spiller, sier Bjørge Øiestad.

Jonvik jobber nå med å finne seg en ny klubb. 21-åringen er for øvrig også landslagsspiller i futsal, og var blant annet med og spilte EM-kvalifisering for Norge i fjor.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Saltsyre har lekket ut

  Det er bekreftet at det er saltsyre som har lekket ut, melder politiet. Det er ingen som er skadet. Folk i områdene rundt Øra trenger ikke å være bekymret. Det er ikke mulig å kjøre inn i området til Frevar uten å møte på politiet per nå. Politiet skal gi beskjed når det er åpent for folk igjen.

 • Gasslekkasje på industriområde

  Det kommer røyk fra en kontainer som trolig har falt av en truck på industriområdet Øra i Fredrikstad. Brannvesen og politi er på stedet. Noe røyk går mot vannet og de som er berørt av denne er evakuert.

  lekkalse på Øra
  Foto: Sara Vilde Solås / NRK