NRK Meny
Normal

Ber Vegvesenet om èn million kroner

Vegvesenets planlegging av ny hovedvei ved Moss tar lenger tid enn planlagt. Det blir dyrt for kommunen.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Ordfører i Moss, Tage Pettersen, ber Vegvesenet om å dekke en million av de økte utgiftene til den nye hovedveien.

Foto: Anders Winlund / NRK

Ordfører Tage Pettersen ber Vegvesenet om å dekke en million av de økte utgiftene til den nye hovedveien. Forsinkelser har ført til at kostnadene har økt fra 1,5 millioner kroner til 4 millioner kroner.

– Vi syns at det er rett og rimelig at Statens Vegvesen tar en liten del av den regninga som vi som kommune har fått, sier han til NRK.

I Moss kommune tok de sjansen på at Statens Vegvesen ville holde tidsskjemaet for den nye hovedveiutredningen for Moss. Den skulle opprinnelig vært klar i fjor sommer.

Utredningen fra vegvesenet er nemlig avgjørende for kommunens egen planlegging av ny riksvei 19 mellom E6 og fergekaia.

Kommunen valgte derfor å engasjere et konsulentselskap til å jobbe parallelt med Vegvesenet.

Nå er vegvesenet kraftig forsinket, samtidig som «taxameteret går» hos konsulentselskapet.

– Vi må leie inn våre konsulenter for en lengre periode blant annet. Vi får ikke gjort arbeide like raskt som planlagt, og da har vi bedt Statens Vegvesen om å finansiere noe av den økte kostnaden, sier Pettersen til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mye fyll og bråk i Halden i natt

    En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.

  • Prøvde kjøre fra politiet

    En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.