NRK Meny
Normal

Ber staten punge ut for fiskehavn

Hvaler kommune søker om 24 millioner til utbygging av fiskehavna i Utgårdskilen.

Utgårdskilen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Hvaler kommune søker Kystverket om et tilskudd på 24 milloner kroner til utbygging i Utgårdskilen.

Kommunen ønsker å tilby flere fiskebåter plass og har planlagt å bygge en 160 meter ny kai for fiskefartøy i Utgårdskilen.

- Fiskerihavna i Utgårdskilen er veldig viktig for regionen. Det er en av de største havnene øst for Kristiansand. Vi har behov for flere liggeplasser for fiskefartøy, derfor er det viktig å få bygd ut en ny kai til fiskeflåten, sier virksomhetsleder Gunn Karin Karlsen i Hvaler kommune.

Vil koste 32 millioner

Utbygging av ny kai og vei skal koste 32 millioner kroner. Tre fjerdedeler av summen søker kommunen om å få dekket av staten via neste års statsbudsjett. Resten er det planlagt at Østfold fylkeskommune og Hvaler kommune skal dekke.

- Når vi kan være ferdig, avhenger av hva vi får tildelt av midler. Så det er egentlig opp til statsbudsjettet å gi svar på det, sier Karlsen.

Hvaler kommune regner med å få startet på veien i år, men vet ikke når den blir ferdigstilt.

- Om vi blir ferdig med den før årsskiftet, det vet jeg ikke. Men så snart veien er ferdig, vil det være klart til å begynne med liggekaia, sier Karlsen.

Frykter at landskapet blir ødelagt

Beboerne i Utgårdskilen har uttrykt bekymring for at den planlagte havneutbyggingen i Utgårdskilen kan ødelegge landskapet.

Utgårdskilen Velforening frykter også at kommunen blir nødt til å dekke inn store utbyggingskostnader med å ta så godt betalt i småbåthavna at bare rike sommergjester kan benytte seg av den.

  I mars tok beboerne saken opp med kommunen på et åpent møte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig hvileår for Mads Østberg

    Mads Østberg vurderer å ta neste år i WRC2-klassen, i stedet for å delta i rally-VM. Det melder Motorsport News. Østberg sier at han undervurderte kostnadene ved å delta i VM. – Alle muligheter er åpne, sier Østberg, Det eneste jeg vet nå er at jeg ikke kjører i åpningsrunden i Monte Carlo i januar.

    Mads Østberg
    Foto: M-Sport Media / M-Sport WRT/McKlein
  • Elektronisk utstyr beslaglagt

    En Oslo-mann i 40-årene ble tatt for smugling av mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr for over 200.000 kroner i går ettermiddag. Han ble stanset på fylkesvei 126 ved Trosterud i Rømskog. Mannen påsto at varene lå i bilen også da han kjørte ut av landet. Varene er foreløpig beslaglagt, og forholdet er politianmeldt.