NRK Meny
Normal

Leirstein: – For enkelt å rømme fra fengsel

Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann mener det er bekymringsfullt at to fanger har klart å stikke av fra fengsler i Indre Østfold den siste måneden.

Ulf Leirstein

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) sier at norske fengsler må vurdere å oppgradere sikkerheten.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Det er ikke i orden at de innsatte får mulighet til å rømme fra være fengsler. Vi vet jo aldri hva disse fangene er kapable til å gjøre, det er en grunn til at de sitter i fengsel, sier Ulf Leirstein (Frp) til NRK.

Trøgstad fengsel

En mann i 30-årene rømte fredag fra Trøgstad fengsel ved å ta seg over gjerdet.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Fredag morgen ble det oppdaget at en mann i 30-årene hadde klart å ta seg ut av Indre Østfold fengsel avdeling Trøgstad, ved å komme seg over et gjerde.

En snau måned tidligere benyttet en varetektsfengslet mann den samme metoden for å stikke av fra fengselet i Eidsberg.

Jobbes med stortingsmelding

Politiet vurderer ikke noen av de to mennene som farlige for omgivelsene, men Leirstein synes likevel det er et tankekors at de klarte å rømme.

– Det media har gjengitt fra disse episodene tyder på at det har vært veldig enkelt å rømme fra et fengsel. Jeg forventer nå at ledelsen ved disse fengslene og Kriminalomsorgen går gjennom sikkerheten og ser om man trenger å gjøre oppgraderinger.

– Mye tyder jo på det, sier han.

Regjeringen jobber for tiden med en stortingsmelding som skal gjennomgå alle norske fengsler med tanke på å skaffe flere fengselsplasser.

– Hvis det nå viser seg at Kriminalomsorgen mener vi også har store utfordringer med sikkerheten på en del eksisterende fengsler, så må vi selvfølgelig se på det også, sier Leirstein.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter storinnrykk til Moss- FFK

    Det er solgt nærmere firetusen billetter til ettermiddagens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad. De to østfoldrivalene møtes til seriekamp i 2. divisjon på Melløs klokken 16 i dag.

    Melløs Stadion
    Foto: Espen Torgersen
  • Mistenkt for fyllekjøring

    En mann i 20 årene ble stanset av UP på Rolvsøy i Fredrikstad lørdag formiddag. Han er mistenkt for å ha vært alkoholpåvirket da han kjørte bil.