NRK Meny
Normal

Ber om nye tips om savnede Kjell Håkon

Saknet-gruppa i Oslo vurderer nå hvordan de skal fortsette søket etter den savnede Kjell Håkon Olsen.

Kjell Håkon Olsen

BORTE I OVER EN UKE: Håpet om å finne Kjell Håkon Olsen levende svinner.

Foto: Politiet

Politietterforsker og koordinator Jørgen Knut Syversen i Oslo-politiets saknetgruppe var senest i Spydeberg i helga, sammen med pårørende av mannen. Søket var opprinnelig etter en savnet person, men er i ferd med å endre karakter. Om det skal søkes etter en antatt levende eller antatt omkommet person avgjøres etter analyser av den informasjonen politiet har fått inn så langt, etter tips fra publikum og en gjennomgang av søket så langt.

Borte i over en uke

– Vi har lett lenge og vel nå, sier Syversen.

– Det har gått over en uke, og det var ganske kaldt de første nettene. Vi har forespeilet pårørende om dette.

– Vi er i dialog med pårørende om dette. Vi leter nok ikke etter en antatt levende person nå. Men man vet jo aldri, fortsetter Syversen.

Olsen er 73 år gammel, 182 cm høy, har kortklippet hår. Han bruker briller, gå-staver og høreapparat. Han er savnet fra sin leilighet i Oslo siden forrige lørdag, og hadde da på seg en lys brun skinnjakke, fjellstøvler, grå bukser og han hadde med seg en liten svart sekk.

Søket har skjedd i områder sentralt i Spydeberg ned mot Mørk gård. Det som gjenstår tas i løpet av uka i samarbeid med lokale styrker, opplyser Syversen. Saknetgruppa drifter saken videre med bistand fra Follo politidistrikt.

Ber om nye tips

Olsens bil ble funnet forlatt ved en bensinstasjon i Spydeberg, og politiet har også kartlagt andre opplysninger som viser at Olsen har vært i området. Politiet har fått flere tips, men så langt ikke noe av avgjørende betydning. Syversen gjentar derfor oppfordringen til publikum om å melde fra hvis de vet eller oppdager noe.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».