NRK Meny
Normal

Ber om nye fire uker i varetekt

Politiet i Fredrikstad vil varetektsfengsle mannen som er siktet for knivdrap på Lisleby i ytterligere fire uker.

Drap Fredrikstad

Den 35 år gamle kvinnen ble drept i en leilighet i Søren Klæboes vei på Lisleby.

Foto: Jensen, Tom-Egil / NTB scanpix

Ivar Prestbakken

Krimsjef i Fredrikstad, Ivar Prestbakken.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Mannen ble varetektsfengslet for fire uker med brev og besøksforbud i midten av januar. Politiet har begjært varetektsfengsling i ytterligere fire uker, sier krimsjef i Fredrikstad, Ivar Prestbakken.

– Vi vil be om fire uker med brev og besøksforbud, samt forbud mot media. Vil vil ikke be om full isolasjon, sier han.

Fengslingsmøtet vil gå i Fredrikstad tingrett i morgen klokken 12.30.

Den 50 år gamle mannen er siktet for å ha knivdrept en 35 år gammel kvinne på Lisleby i Fredrikstad 13. januar i år. Politiet har gjennomført flere avhør av mannen.

– Vil vil gjennomføre et nytt avhør på onsdag. Han har ikke tilstått i avhørene vi har gjennomført til nå, sier Prestbakken.

Les også:

Ikke hørt noe fra Spesialenheten

Den 35 år gamle kvinnen ble funnet hardt skadd i en leilighet i på Lisleby Fredrikstad ved 23.30-tiden 13. januar.

Ambulansepersonell var raskt på stedet og startet livreddende førstehjelp. Kvinnen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene. 50-åringen ble pågrepet i Sarpsborg samme kveld.

Spesialenheten for politisaker varslet i januar at de ville se nærmere på politiets behandling av saken, etter at det kom frem at væpnet politi hadde ventet utenfor leiligheten i 38 minutter før de rykket inn.

Prestbakken har enda ikke hørt noe derfra.

– Jeg har ikke fått noen informasjon om hvor saken deres står i dag. Dere må nesten kontakte Spesialenheten for mer informasjon.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med noen i Spesialenheten for politisaker som kan uttale seg om saken i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.