NRK Meny
Normal

Ber om hjelp for å redde katten Herkules

En hund skremte katten til Guro Brunsby opp i treet. Nå har den sittet der i et døgn – så høyt oppe at ikke brannvesenet kan hjelpe.

Guro Brunsby

Oppe i et tre 20 meter over bakken, bak Guro Brunsby sitter katten hennes. Den tør ikke komme ned og hun når ikke opp til den.

Foto: Lotte Olsen / NRK

I et tre i skogen ved Eidet-tunnelen på E6, sitter den ti kilo tunge Maine Coon hannkatten Herkules og tør ikke å komme ned igjen. Nede på bakken, ca. 40 meter under, står matmor Guro Brunsby med hjertet i halsen.

– Den ble jaget opp i treet av en hund. Nå har han vært der oppe et døgn, sier Brunsby.

– Den er veldig sliten. Flere ganger har han mistet grepet, og jeg har hjertet i halsen.

Forsøk på å hente Herkules, eller på å lokke den ned, har ikke ført fram. Brannvesenet kommer ikke fram til treet, og det Guro og de andre har fått opp dit av stiger dekker ikke distansen opp til de grenene Herkules tør å klatre ned til.

– Litt ironisk det navnet vi har gitt katten vår i dag, sier Guro.

Katt i tre

Katten Herkules ble skremt opp i treet av en hund for et døgn siden.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Vi har en 14 meters stige fast i treet, men det er ikke nok, sier Guro, vi mangler fortsatt seks meter for å komme opp til den rotsplitten der vi kan komme til katten.

Har du stolpesko?

Nå håper familien at de gjennom sosiale medier kan komme i kontakt med noen som kan hjelpe.

– En som kan klatre i trær, eller noen med stolpesko. Deretter er det bare å ta han i nakkeskinnet og løfte han ned. Jeg tror ikke Herkules vil gjøre mye motstand mot det nå, sier Brunsby.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.