NRK Meny
Normal

Ber om fire uker for smuglersiktede

Politiet har pågrepet nok en person i den store smuglersaken som er rullet opp i Skiptvet. I dag fremstilles flere for varetektsfengsling.

Tidligere har fire menn blitt pågrepet i en aksjon, hvor politiet fant store mengder øl og sprit.

Den sist pågrepne skal ifølge politiet ha en sentral rolle i saken. En mann er løslatt, mens fire andre fremstilles for varetektsfengsling i dag.

Omfattende smugling og salg

Ifølge Smaalenenes Avis så er flere av de som er pågrepet kjent for smuglervirksomhet fra før av.

– Vi ber om fire ukers varetekt. Det begrunnes med fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Hilde Bech Høyer til NRK.no.

Mennene er siktet for omfattende smugling, oppbevaring og/eller salg av alkohol.

Både politi og tollvesen gikk til aksjon tirsdag kveld på en adresse i Skiptvet. Det ble avdekket 8871 liter øl, 89 liter brennevin og ti liter vin. Alt var på originalemballasje.

Betegner det som et lager

Ifølge stasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon er de fire pågrepne siktet for organisert kriminalitet. Det skal være snakk om et alkohollager med smuglervarer.

– Disse fire personene ble pågrepet på en adresse i Skiptvet og vi kan vel betegne dette som et lager. Denne alkoholen kommer i hvert fall ikke fra lovlige selgere her i Norge, for å si det sånn, sa Widme til NRK.no etter pågripelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Til sykehus etter MC-ulykke

    MC-føreren som kolliderte i en sving utenfor Halden kjøres til sykehus med smerter i armen. Ifølge politiet har ikke føreren hatt stor hastighet.

  • Togtrafikken stengt etter brann

    Brannen i Skjeberg er i et bolighus der flere personer bor. Politiet har foreløpig ikke kontroll på om alle har kommet seg ut, melder SA. Huset ligger få meter fra togskinnene, og per nå får ikke togene på Østfoldbanen passere.