NRK Meny
Normal

Ber om fire uker for smuglersiktede

Politiet har pågrepet nok en person i den store smuglersaken som er rullet opp i Skiptvet. I dag fremstilles flere for varetektsfengsling.

Tidligere har fire menn blitt pågrepet i en aksjon, hvor politiet fant store mengder øl og sprit.

Den sist pågrepne skal ifølge politiet ha en sentral rolle i saken. En mann er løslatt, mens fire andre fremstilles for varetektsfengsling i dag.

Omfattende smugling og salg

Ifølge Smaalenenes Avis så er flere av de som er pågrepet kjent for smuglervirksomhet fra før av.

– Vi ber om fire ukers varetekt. Det begrunnes med fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Hilde Bech Høyer til NRK.no.

Mennene er siktet for omfattende smugling, oppbevaring og/eller salg av alkohol.

Både politi og tollvesen gikk til aksjon tirsdag kveld på en adresse i Skiptvet. Det ble avdekket 8871 liter øl, 89 liter brennevin og ti liter vin. Alt var på originalemballasje.

Betegner det som et lager

Ifølge stasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon er de fire pågrepne siktet for organisert kriminalitet. Det skal være snakk om et alkohollager med smuglervarer.

– Disse fire personene ble pågrepet på en adresse i Skiptvet og vi kan vel betegne dette som et lager. Denne alkoholen kommer i hvert fall ikke fra lovlige selgere her i Norge, for å si det sånn, sa Widme til NRK.no etter pågripelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen personskade

    Det er bare meldt om materielle skader i en bilulykke på E18 ved Rødnessjøen, opplyser politiet i Follo.

  • Mistenkes for omfattende tagging

    Politiet i Sarpsborg mistenker en mann i 20-årene for å ha tagget ned flere bygninger, gjerder og andre ting i Sarpsborg sentrum i helga. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Samme person ble løslatt mot meldeplikt fra en annen taggesak sist onsdag. Da ble han pågrepet på nytt, nå vil politiet trolig be om en varetektsfengsling, sier politiførstebetjent Terje Bøe til avisen.