NRK Meny
Normal

Ber om 25 millioner kroner etter Peterson-konkursen

Politikere og næringsliv i Moss kjemper for ny industrivekst i byen etter konkursen ved Peterson. For å klare det er de avhengig av statlig støtte.

Peterson-konkursen
Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

Ordfører Tage Pettersen (H) håper på en hjelpende hånd. Både politikere og næringsliv i Moss trenger hjelp for å komme seg videre.

– Moss står overfor store utfordringer. I tillegg vil jeg si at hele fylket har utfordringer i forhold til landet for øvrig når det gjelder arbeidsledighet, utvikling og næringsliv, sier ordføreren.

LES OGSÅ:

Vil gi støtte til gründere

Nedleggelsen av Peterson paper er tungt å takle for mosssamfunnet og fremtiden for næringslivet er usikker.

Nå ber de ministeren om 25 millioner kroner i omstillingsmidler for å kunne sikre nye arbeidsplasser.

– Det er rett og slett for å starte raskt i forhold til arbeidsplasser som kan komme i gang nå. Det vil si støtte til gründere, kanskje lån til gründere for å komme i gang, sier Yngvar Trandem i mosseregionens næringsutvikling.

– Vi skal i hvert fall love at de virkemidler som finnes stiller opp for mosseregionen, summen av hvor mye penger det blir avhenger av de ulike prosjektene, og skal vi jo inn med midler til dem som er arbeidsløse, sier næringsminister Trond Giske.

LES OGSÅ:

Krever løsning på samferdselsproblemene

Men raske penger er ikke hjelp nok for moss- også i dag kom det krav om løsning på samferdselsproblemene – som man mener er til hinder for ny utvikling i byen:

– Det viktigste budskapet fra møtet i dag er hjelp til samferdselsutviklingen, sier Tage Pettersen.

– Jeg har vært i Moss mange ganger, og hver gang får vi presentert gode planer for jernbanekommunikasjon mellom Moss og Oslo, og gjennom Moss. Nå skal jo transportplanen opp til revidering neste vår, og vi skal lage statsbudsjett til 2013, så dette er innspill vi tar med oss, sier Giske.

Giske ser på Peterson

Trond Giske ble orientert om situasjonen i Moss etter Peterson-konkursen.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.