Normal

– Jeg sier bare stakkars ordførere

Tidligere fylkesordfører Oddvar Olsen synes det er oppsiktsvekkende og spesielt at Rakkestad har mistet bedrifter som er nær knyttet jordbruk.

Oddvar Olsen

Oddvar Olsen er fortsatt engasjert og opptatt av hva som skjer i hjemkommunen.

Foto: Petter Larsson / NRK

Valglogo

Veteranpolitiker Oddvar Olsen fra Rakkestad mener at den viktigste oppgaven for de nyvalgte blir å gjøre sitt beste for å bevare bedriftene og arbeidsplassene i kommunen.

85-åringen, som har vært fylkesordfører i Østfold i tre perioder, følger fortsatt med på utviklingen i sin egen hjemkommune.

Olsen sier at Rakkestad er blitt mye bedre med årene.

– Den tiden jeg var med i kommunestyret manglet vi vann, tomter, aldershjem og mye annet. Nå er det blitt mye bedre. Likevel er det mye som må gjøres for å få byen i riktig retning, sier han.

– Stakkars ordførere

Han mener også at det er blitt vanskelig å drive med kommunepolitikk.

– Jeg sier stakkars ordførere, for det er ikke så mye de får gjort, vet du. De kan love det ene og det andre, men når det kommer til stykket, så er det jo veldig små sjanser for å gjennomføre det.

Rakkestad har hatt store bedrifter i bygda. Men for ti år siden forsvant Diplom-Is og i februar i år flyttet Nortura slakteriet til Hærland. Rakkestad har beholdt egg-pakkeriet.

Oddvar Olsen er bekymret for at kommunen mister inntekter når viktige bedrifter blir borte.

– Det virker litt feil at landbrukskommunen Rakkestad skal miste viktige bedrifter som Nortura og Diplom-Is.

Oddvar Olsen

Oddvar Olsen synes det er synd at flere store landbruksbedrifter har forsvunnet fra Rakkestad.

Foto: Petter Larsson / NRK

– Må ta vare på det vi har

Olsen er klar på at politikerne i fremtiden må fokusere mer på å skape, og ikke minst bevare arbeidsplasser i kommunen.

– Vi har mistet mange arbeidsplasser uten at politikerne har klart å hindre det, sier han.

John Thune

John Thune er tidligere ordfører i Rakkestad for Krf.

Foto: Petter Larsson / NRK

Tidligere Krf-ordfører i Rakkestad John Thune sier at kommuen ikke får tilbake bedriftene de har mistet - men også at politikerne må sørge for å ta vare på det man fortsatt har.

– Bedrifter og arbeidsplasser har vi mistet, men en del av det er kompensert av nye, blant annet på Rudskogen og på industriområdet.

Thune er også opptatt av å få tak i nye bedrifter.

– Kommunen er godt i gang med å få nye nisjeprosjekter, mindre prosjekter som er spennende, og det er det som er fremtiden vår. Forskningsprosjekter og utviklingsprosjekter i samarbeid med Høgskolen - det er positivt og viktig for kommunen å jobbe med.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Liten begeistring for Viken

  Folk er likegyldige til det nye fylket Viken, mener markedsføringsekspert. Over en million har sett musikkvideoen "Trønder", som markerte sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag. Viken får 1,2 millioner innbyggere, men bare 1000 personer følger fylket på Facebook og Twitter.Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania mener Viken bare kan gi opp å skape engasjement rundt sammenslåingen.

  Fylkesordførerne i det kommende Viken-fylket
  Foto: Tordis Gatueplass / NRK
 • Øivind Johannessen er død

  Hele Norges «Raymon» - Øivind Johannessen - er død, 67 år gammel. Det melder Demokraten. Sammen med lokale artister var han i full gang med å gjennomføre nye show utover høsten 2018. Øivind Johannessen mottok for en del år tilbake Leif Justers ærespris.

  Øivind Johannessen
  Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK