NRK Meny
Normal

Ber naboklubbene om hjelp

Etter at deler av Eidsberghallen raste sammen i går står 500 medlemmer av HK Eidsberg uten treningssted.

Mye vann i Eidsberghallen
Foto: Freddie Larsen

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Først var sportslig leder Mimi Kopperud Slevigen lettet over at ingen ble skadet, men nå må hun finne midlertidige treningslokaler.

– Hadde det skjedd før på dagen hadde hallen vært full av skoleelever. Hadde det skjedd en halvtime senere, hadde hallen vært full av håndballbarn, sier Kopperud Slevigen.

– Nå gjelder det for kommunens idrettsavdeling å snakke godt med idretten, så får vi se hva vi gjør videre, og hvor lang tid det tar før hallen er klar til bruk igjen, sier ordfører Erik Unaas.

Får tilbud om hjelp

Håndballen står for om lag 90 prosent av hallbruken etter skoletid, og de har allerede fått tilbud om hjelp fra håndballkretsen, sier Kopperud Slevigen.

– De omberammer og flytter kamper så godt de kan, og all ære til dem for det. Så må vi ut på jakt og fri litt til nabokommunene.

– Kanskje spesielt Rakkestad med sine to haller.

Men daglig leder Odd Egil Lien for Rakkestad-hallene har ikke mye halltid å tilby.

– Vi har det ganske strengt selv, faktisk. Det er litt ledig på sen kveldstid etter klokken 21, eller på fredager.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Motstandsbevegelsen får demonstrere

  Den nordiske motstandsbevegelsen får demonstrere i Fredrikstad likevel, opplyser deres advokat Nils Nordhus.

  – Politiet har tilbudt mine klienter å demonstrere i Fredrikstad under de samme betingelsene som tidligere, men på andre datoer enn den 29. juli. Dette er oppe til vurdering hos Den nordiske motstandsbevegelsen, sier han.

  Nazi-demontrasjonstog i Falun 1. mai 2017
  Foto: Øyvind Bye Skille / NRK
 • Kripos advarer mot "Snap map"

  Kripos advarer foreldre mot den nyeste Snapchat-oppdateringen, «Snap map», som gjør det mulig for andre å se hvor du befinner deg. – Generelt så vet vi at de som ønsker å utnytte barn vil oppsøke steder hvor barna er, og kanskje utgi seg for å være barn selv. Derfor er det viktig at foreldre vet om den nye funksjonen i Snapchat, og vet hvem barna har åpen profil for og ikke, sier kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Axel Wilhelm Due, til Nettavisen.