NRK Meny
Normal

Bekymret over lokal dopingproduksjon

Rusarbeidere i Fredrikstad sier de er bekymret for at stadig større mengder doping produseres og distribueres lokalt.

Ragnar Foss

Leder for politiets ungdomsavsnitt, Ragnar Foss, sier bekymringen har rot i virkeligheten

Foto: Politiet

– Det blir snakket om det i miljøet. Da hører vi selvfølgelig noe om det. Vi ser også at det har vært mye dop i omsetning, sier Jon Inge Meisingset, virksomhetsleder for Ilaveien bosenter for rusavhengige i Fredrikstad.

Han er bekymret for det han beskriver som et stadig sterkere inntrykk av store mengder narkotiske stoffer produseres og distribueres lokalt.

LES OGSÅ:

Politiet trapper opp kampen

– Det er en kjempebekymring. Jeg tenker at tilgjengeligheten blir sannsynligvis enda større.

Leder for politiets ungdomsavsnitt, Ragnar Foss, sier bekymringen har rot i virkeligheten. Det er spesielt er snakk om såkalte androgene og anabole stoffer, som brukes til å bidra til muskelvekst.

Foss tror vi kan forvente mange pågripelser i Østfold i Fremtiden

– Jeg blir overrasket hvis det ikke i løpet av året og neste år blir en markant økning i registrerte saker. Vi holder nå på å etablere samarbeid med treningssentrene og jobber forebyggende mot steriodebruk. I den forbindelse regner vi med å løse og oppdage flere straffesaker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.