NRK Meny
Normal

Politiet er bekymret: Mange tilfeller av rus bak rattet

Den siste uka har politiet tatt ni bilførere som har kjørt i ruspåvirket tilstand i Sarpsborg.

Politiførstebetjent Roger Bøe

Fungerende krimsjef i Sarpsborg, Roger Bøe.

Foto: Martin Schmidt / NRK

Politiet i Sarpsborg er bekymret over tallet på promillekjøringer i distriktet så langt i år.

Bare denne uka har politiet avdekket ni forhold der bilfører har vært påvirket av alkohol eller rus.

– I løpet av den siste uka har vi hatt ni forhold hvor personer har kjørt i ruset tilstand, enten påvirket av alkohol eller andre rusmidler, sier fungerende krimsjef i Sarpsborg, Roger Bøe, til NRK.

– Vi er bekymret over tallene

I de fleste tilfellene er det publikum som ringer inn og tipser politiet om unormal kjøring. Det må de fortsette med, oppfordrer Bøe.

– Vær aktsomme i trafikken. Det er ikke alle der ute som passer på. Ser dere noe som bør meldes fra om, så gjør det, sier han.

Politiet er bekymret for det høye antallet promillekjøringer. Hittil i år har de tatt 35 bilførere som har vært ruset bak rattet. Denne uken her har vært ekstrem.

– Vi blir bekymret. Promillekjøringen har vært på forskjellige tider av døgnet, men også på dagtid, forteller Bøe.

Tatt for lignende forhold tidligere

Han sier at det varierer hvor beruset førerne er, men at flere har vært «godt beruset», noe han beskriver som mellom en og to i promille.

– De burde i alle fall ikke sittet bak rattet, understreker Bøe.

Personene som har blitt pågrepet det siste året har vært folk med og uten førerkort, noen har blitt tatt for lignende forhold tidligere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kvinne mistenkt for promillekjøring

    Politiet i Halden har anmeldt en kvinnelig sjåfør mistenkt for promillekjøring i sentrum lørdag formiddag. Førerkortet hennes ble beslaglagt, melder politiet på Twitter.

  • Fikk samfunnsstraff for vold

    Borgarting lagmannsrett har gjort om straffen for to sarpinger som er dømt for voldsbruk. De to er, sammen med tre andre, dømt for vold mot en mann i Sannesund i Sarpsborg i 2015. En 26 år gammel mann har fått endret straffen fra fengsel i åtte måneder til 240 timer samfunnsstraff. En 24 år gammel mann har fått endret straffen fra fengsel i et halvt år til 180 timer samfunnsstraff.