NRK Meny
Normal

Politiet er bekymret: Mange tilfeller av rus bak rattet

Den siste uka har politiet tatt ni bilførere som har kjørt i ruspåvirket tilstand i Sarpsborg.

Politiførstebetjent Roger Bøe

Fungerende krimsjef i Sarpsborg, Roger Bøe.

Foto: Martin Schmidt / NRK

Politiet i Sarpsborg er bekymret over tallet på promillekjøringer i distriktet så langt i år.

Bare denne uka har politiet avdekket ni forhold der bilfører har vært påvirket av alkohol eller rus.

– I løpet av den siste uka har vi hatt ni forhold hvor personer har kjørt i ruset tilstand, enten påvirket av alkohol eller andre rusmidler, sier fungerende krimsjef i Sarpsborg, Roger Bøe, til NRK.

– Vi er bekymret over tallene

I de fleste tilfellene er det publikum som ringer inn og tipser politiet om unormal kjøring. Det må de fortsette med, oppfordrer Bøe.

– Vær aktsomme i trafikken. Det er ikke alle der ute som passer på. Ser dere noe som bør meldes fra om, så gjør det, sier han.

Politiet er bekymret for det høye antallet promillekjøringer. Hittil i år har de tatt 35 bilførere som har vært ruset bak rattet. Denne uken her har vært ekstrem.

– Vi blir bekymret. Promillekjøringen har vært på forskjellige tider av døgnet, men også på dagtid, forteller Bøe.

Tatt for lignende forhold tidligere

Han sier at det varierer hvor beruset førerne er, men at flere har vært «godt beruset», noe han beskriver som mellom en og to i promille.

– De burde i alle fall ikke sittet bak rattet, understreker Bøe.

Personene som har blitt pågrepet det siste året har vært folk med og uten førerkort, noen har blitt tatt for lignende forhold tidligere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • «Mr. Hockey» kan bli årets ildsjel

    Jan Georg Lund i Stjernen Hockey er en av fem nominerte til prisen Årets Ildsjel under årets Idrettsgalla. Lund ble overrasket med nominasjonen i formiddag. Tittelen er et av de aller gjeveste trofeene som blir delt ut på Idrettsgallaen, som går av stabelen på Hamar 6. januar neste år.

    Jan Georg Lund er nominert til Årets Ildsjel
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Tatt i ranet bil

    Politiet i Halden har pågrepet en mann og en kvinne i en svenskregistrert bil. Bilen ble ranet fra eieren for en uke siden. Ingen av de pågrepne har førerkort, og siden begge var ruset skal det tas utvidede prøver. Politiet knytter også de to til et innbrudd i en bedrift i Halden.