NRK Meny
Normal

– Jeg er bekymret på vegne av landbruket i Østfold

Fylkesleder i Senterpartiet Per Inge Bjerknes mener årets jordbruksoppgjør kan få store konsekvenser både for bønder og forbrukere, om ikke staten gir etter for bøndene.

Per Inge Bjerknes

Leder i Østfold Sp, Per Inge Bjerknes, er langt fra fornøyd med statens tilbud i jordbruksoppgjøret.

Foto: Christian Nygaard-Monsen

Bøndene krever et jordbruksoppgjør med 1500 millioner kroner mer i potten. Regjeringen svarer med å tilby en økning på 150 millioner – kun en tiendedel av det de krever fra staten.

Det er ikke leder i Østfold Senterparti, Per Inge Bjerknes, fornøyd med.

– Jeg mener statens tilbud er altfor lavt for å nå målene om et aktivt landbruk og økt matproduksjon. Jeg er bekymret på østfoldlandbrukets vegne og på vegne av de mange arbeidsplassene og produktene som de representerer i fylket vårt.

– Dårligere for alle

Bjerknes håper regjeringen ombestemmer seg, ellers tror han konsekvensene blir store.

– Det kan jo bety at det vil bli færre som satser på landbruk. At det kan bli dårligere tilgang på råvarer for næringsmiddelindustrien og derigjennom også færre arbeidsplasser. Det blir dårligere utvalg for forbrukerne som også får økte priser, sier han.

– Trenger å bli enige

Line Henriette Hjemdal

Stortingsrepresentant fra Østfold Line Henriette Hjemdal (KrF) mener det er viktig at partene forhandler seg frem til enighet.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Stortingsrepresentant og næringspolitisk-talskvinne Line Henriette Hjemdal (KrF) vil foreløpig ikke si noe om hun synes tilbudet fra regjeringen er godt nok.

Likevel mener hun det beste for alle parter er om de blir enige.

– Jeg er glad for at både lederen av Bondelaget og statsråden sier at de ønsker å få til en enighet. Jeg tror denne næringen trenger en fremforhandlet enighet for å møte de utfordringene som fremtiden bringer med seg, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slåsskamp på Larkollen

    Det var familiekrangel som utviklet seg til slåsskamp som fant sted i eneboligen på Larkollen. Et brannslukkningsapparat ble også brukt under krangelen. Ingen ble anmeldt som følge av hendelsen.

  • Se 20.55-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa